Στην κορυφή της Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Νικήτρια στον μεγάλο αγγλικό τελικό του Champions League ανακηρύχθηκε η Λίβερπουλ με 1-0 κόντρα στην Τότεναμ, στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

Η ομάδα του Κλοπ πανηγύρισε για έκτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και ανέβηκε στην τρίτη θέση με τις ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις, μετά την Ρεάλ Μαδρίτης (13) και τη Μίλαν (7), αφήνοντας πίσω της τη Μπάγερν και τη Μπαρτσελόνα με 5 τίτλους η κάθε μια.

Η Τότεναμ είχε να παρευρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το Κύπελλο UEFA το 1984, ενώ για έκτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης δυο ομαδες από το ίδιο εγχώριο πρωτάθλημα έρχονται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League. H Λίβερπουλ στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League είχε νικήσει και τις δυο φορές την Τότεναμ.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο «Wanda Metropolitano» στη μνήμη του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ, ενώ στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν γρηγορότερο που έχει καταγράφει (23’’). Ο ποδοσφαιριστής των “Κοκκινων” έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τελικό! Μάλιστα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα καθώς μια κοπέλα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα κατάφερε και μπήκε… τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε μέχρι τη σέντρα του γηπέδου! Το τελικό 2-0 έγραψε ο Οριγκί, που μπήκε ως αλλαγή στο 58ο λεπτό, λίγο πριν τη λήξη.

Ο αγώνας

Με το καλησπέρα, μόλις στο πρώτο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στη Λίβερπουλ, αφού έκανε χρήση του VAR, καθώς στη συγκεκριμένη φάση ο Σισοκό βρήκε με το χέρι του τη μπάλα.

Το επόμενο λεπτό ο Σαλάχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ του αγώνα για τη Λίβερπουλ, φτάνοντας τα 5 γκολ στη διοργάνωση.

 

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και στο 17’ ο Άρνολντ έκανε καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 23ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έβγαλε τρομερή σέντρα, αλλά πρόλαβαν να διώξουν οι παίκτες της Τότεναμ. Ο ίδιος στο 38’ σούταρε ξανά, αλλά ο Λιορίς προφύλαξε την εστία του.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Σαλάχ έφτασε ένα βήμα από το να κάνει το 2-0 για τους «κόκκινους» αλλά ο Ρόουζ πήδηξε και με εξαιρετική κεφαλιά έδιωξε τη μπάλα και έσωσε την εστία της ομάδας του.

Η πρώτη προσπάθεια της Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 53’ με τον Φαμπίνιο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την Τότεναμ. Αμέσως μετά ο Ρόμπερτσον έβγαλε τη σέντρα στον Μανέ, αλλά πρόλαβε τη μπάλα ο Λιορίς.

Η Τότεναμ πήγε να απαντήσει με τον Σον αλλά δεν τα κατάφερε. Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία της στο 71’ όταν ο Σαλάχ έφυγε μπροστά, αλλά ο Μανέ δεν πρόλαβε να του βγάλει την πάσα. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντέλε Άλι απάντησε για την Τότεναμ, αλλά πρόλαβε τη μπάλα ο Άλισον.

Η Τότεναμ έγινε αρκετά απειλητική ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά. Στο 78’ ο Τρίπιερ έβγαλε την πάσα στον Ντέλε Άλι και αυτός με κεφαλιά έστειλε άουτ τη μπάλα.

Αμέσως μετά είχε ακόμα δυο άστοχες ευκαιρίες με τον Μόουρα και τον Σον. Στο 83’ ο Έρικσεν έκανε πολύ καλή προσπάθεια, αλλά απέκρουσε ο Άλισον.

Στο 87ο λεπτό ο Ντιβόκ Οριγκί νίκησε τον Λιορίς και σκόραρε, πετυχαίνοντας το τελικό 2-0 για τη Λίβερπουλ.

Τότεναμ: Λιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς (65’ Μόουρα), Σισοκό (74’ Ντάιερ), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (82’ Γιορέντε), Σον, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90’ Γκόμες), Φιρμίν (58’ Οριγκί)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ