Στην κορυφή της Ν. Αμερικής η Βραζιλία

Στο Μαρακανά, η Βραζιλία αντιμετώπισε το Περού στον τελικό του Copa America και επικράτησε με 3-1.

Η Βραζιλία κατέκτησε, μπροστά στο κοινό της, το 9ο Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της μετά από 12 χρόνια και μάλιστα χωρίς τον Νέιμαρ στην διοργάνωση.

Τα τέρματα για την Σελεσάο πέτυχαν οι Έβερτον, Χεσούς και Ριτσάρλισον, ενώ για τους Ίνκας είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκερέρο με πέναλτι. Με δέκα έπαιζε η ομάδα του Τιτε στο τελευταίο τέταρτο με την αποβολή του Χεσούς.

Ο αγώνας:

Οι δύο πλευρές προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές προς την αντίπαλη εστία, αλλά οι προσπάθειες δεν ήταν καλές. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου (15’), η Βραζιλία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, όταν ο Χεσούς έκανε την τέλεια πάσα στον Έβερτον, ο οποίος έκανε ένα σουτ ακριβείας στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία, για το 1-0.

Η «Σελεσάο» έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Κουτίνιο στο 27’ πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 36’, η Βραζιλία έχασε ακόμα μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, με την κεφαλιά του Φιρμίνο να περνάει άουτ.

Το Περού κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν κέρδισε πέναλτι από χέρι που έκανε ο αντίπαλος στην περιοχή. Στο 44’, ο Γκερέρο ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεσή του για το 1-1.

Η Βραζιλία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άρτουρ πάσαρε στον Χεσούς, ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος, η «Σελεσάο» ήθελε να τελειώσει το ματς με ένα ακόμα γκολ, αλλά στάθηκε άτυχοι, αφού οι προσπάθειές της δεν βρήκαν στόχο.

Στο 70′, ο Χεσούς δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Βραζιλία κατάφερε να σημειώσει ένα ακόμα γκολ στο τέλος της αναμέτρησης.

Το Περού ανέβασε το ρυθμό του και έχασε ευκαιρία στο 74’, αλλά το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια οι Ίνκας δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρά την πίεση τους.

Στο 90’, ο Ριτσάρλισον εκτέλεσε το κερδισμένο πέναλτι ευστοχώντας για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Χεσούς, Σίλβα, Ριτσάρλισον – Τάπια, Αντβίνκουλα

Κόκκινες: Χεσούς (δεύτερη κίτρινη)

Βραζιλία: Άλισον, Άλεξ Σάντρο, Σίλβα, Μαρκουίνιος, Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Έβερτον, Κουτίνιο (Μιλιτάο 77’), Χεσούς, Φιρμίνο (Ριτσάρλισον 75’)

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τράουκο, Τάπια (Γκονζάλες 82’), Γιοτούν (Ρουίδιαθ 78’), Καρίγιο (Πόλο 86’), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ