Στην Μπάγερν ο Ντέιβις τον Ιανουάριο

Τον Ιούλιο του 2018, η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την συμφωνία που έκανε με τον αμερικάνικο σύλλογο Βανκούβερ Γουάιτκαπς για τον 17χρονο Αλφόνσο Ντέιβις, με το ποσό ρεκόρ για το MLS 13.5 εκατομμύρια.

Ο νεαρός παίκτης πρόκειται να ενταχθεί στην Μπάγερν στο τέλο του 2018 που τελειώνει το MLS. Τον Ιανουάριο του 2019 θα συμμετέχει στον γερμανικό σύλλογο και θα του πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να γίνει παίκτης πρώτης ομάδας στη Μπάγερν και να αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα τους Ρόμπεν και Ριμπερί.

Ο Ντέιβις γεννήθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στην Γκάνα, αφού οι γονείς του εγκατέλειψαν την Λιβερία που μαινόταν από εμφύλιο πόλεμο. Όταν ο νεαρός ήταν πέντε χρονών, οι γονείς του μετακόμισαν στον Καναδά για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, συνήθως, δεν επαινεί άλλους παίκτες, αλλά, ο Σουηδός, ο οποίος είναι και ο ίδιος πρόσφυγας, μίλησε με καλά λόγια για τον 17χρονο. Ο 37χρονος επιθετικός, μετά την νίκη της ομάδας του απέναντι στους Γουάιτκαπς, δήλωσε:

«Αν πάει στη Μπάγερν, τότε είναι καλός παίκτης. Δεν επιλέγουν κακούς παίκτες, ειδικά νέους. Σε μια λέσχη όπως η Μπάγερν, θα μάθει πολλά. Αν είδαν κάτι, είδαν κάτι μεγάλο, γιατί δεν έχουν κανέναν έτσι.

Ελπίζω ότι είναι έτοιμος όταν θα πάει εκεί, γιατί όταν φτάσει θα είναι μοναχικός και ο διαγωνισμός θα είναι μεγάλος, οπότε πρέπει να είναι διανοητικά ισχυρός. Και όταν βλέπει τους μεγάλους παίκτες, δεν δείχνουν πάρα πολύ σεβασμό. Πηγαίνετε εκεί για κάποιο λόγο επειδή είστε μέλος της ομάδας. Τότε είναι στο χέρι του να κάνει τα υπόλοιπα, έτσι βλέπω ένα λαμπρό μέλλον.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ