Στην τελική ευθεία το Basketball Champions League

To Basketball Champions League βρίσκεται στην τελική ευθεία  πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Τρεις ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας ρίχνονται στην μάχη της 13ης αγωνιστικής.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αρχής γενομένης απόψε (19:00) απέναντι στη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία, έχει στόχο να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Από τα αποτελέσματά του στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θα εξαρτηθεί η πρόκριση του ΠΑΟΚ, που αύριο  (21:00) αντιμετωπίζει στην Ελβετία τη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, για τον 2ο όμιλο. Τέλος, ο Προμηθέας βρίσκεται στη 2η θέση του 4ου ομίλου, υποδέχεται επίσης αύριο (19:30) τη λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέντα και οδεύει σταθερά προς την πρόκριση, χωρίς πάντως να την έχει εξασφαλίσει.

Αναλυτικά:

Η ΑΕΚ δεν θα έχει στην διάθεση του τον, τον αρχηγό της, Ντούσαν Σάκοτα, Ο Σάκοτα έχει υποστεί τραυματική κάκωση στην αριστερή πτέρνα και έμεινε στην Αθήνα, καθώς υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή. Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την θέση της  στους «16»  του θεσμού, μοιράζεται την πρώτη θέση του 3ου ομίλου με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τους Ισραηλινούς να υποδέχονται την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση. Η αντίπαλος της Ένωσης μετρά 16 βαθμούς (4 νίκες – 8 ήττες) και βρίσκεται εκτός της προνομιούχου τετράδας που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ αύριο θέλει να συνεχίσει στις επιτυχίες και, μετά τις νίκες επί των Οπάβα και ΑΕΚ, θα επιδιώξει να ξεπεράσει και το «εμπόδιο» της Φρίμπουργκ Ολιμπίκ στην Ελβετία. Παρά τα πολλά προβλήματα, οι Θεσσαλονικείς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στη φάση των «16». Η αντίπαλός του είναι προτελευταία στο βαθμολογικό πίνακα και δεν έχει ελπίδες παρουσίας στο Top-16. Πάντως, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του θα περιμένουν με αγωνία να μάθουν και τα αποτελέσματα των αγώνων Ναντέρ (Γαλλία)-Βενέτσια (Ιταλία) και Βόννη (Γερμανία)-Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), καθώς στην 4η θέση έχει προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τη Ναντέρ και τη Χάποελ Χολόν.

Τέλος ο Προμηθέας που είναι κοντά στην πρόκριση τις επόμενης φάσης και θέλει τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του μέσα στην Πάτρα για την κανονική περίοδο του BCL, απέναντι στην Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Με θετικό αποτέλεσμα θ’ αποκτήσει προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης και θα συνεχίσει να ελπίζει ακόμη και για την πρωτιά. Η αντίπαλός των Αχαιών, η λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέντα, παίζει το… τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ