Στον τελικό του Europa League η Άρσεναλ

Νικήτρια αναδείχθηκε η Άρσεναλ κόντρα στη Βαλένθια με 4-2 στο «Μεστάγια» και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League.

Πανηγυρική νίκη πήραν απόψε οι «κανονιέρηδες» στη Βαλένθια και σε συνδυασμό με την νίκη τους στο πρώτο ματς με 3-1, πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Αν και προηγήθηκε η Βαλένθια με τον Γκαμεϊρό, η ομάδα του Εμέρι ισοφάρισε και στη συνέχεια έκανε την ανατροπή και πέτυχε το τελικό 4-2 υπέρ της.

Πρωταγωνιστής για την Άρσεναλ ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ.

Ο αγώνας

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Γκαμεϊρό με προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, έπειτα από πάσα του Ροντρίγκο.

Τρία λεπτά αργότερα η Βαλένθια έχασε τρομερή ευκαιρία με το σουτ του Ροντρίγκο, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Γκαμεϊρό.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, αφού στο 17’ ο Ομπαμεγιάνγκ, μετά από την κεφαλιά-ασίστ του Λακαζέτ, έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 25’ ο Οζίλ εκτέλεσε κόρνερ και προσπάθησε να βρει τον αμαρκάριστο Ομπαμεγιάνγκ, αλλά αυτός δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ μπήκε δυναμικά και στο 50’ ο Λακαζέτ, έπειτα από πάσα του Τορέιρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ.

Οχτώ λεπτά αργότερα ο Βας γύρισε στην περιοχή, βρηκε τον Ροντρίγκο και αυτός με τη σειρά του τον Γκαμεϊρό, ο οποίος σκόραρε ξανά και έκανε το 2-2.

Ο Κοκλέν είχε πολύ καλή ευακιρία στο 65’ αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Οι «κανονιέρηδες» όμως δεν εγκατέλειψαν τόσο εύκολα τα όπλα. Στο 69’ ο Μέιτλαντ-Νάιλς έβγαλε τη σέντρα στον Ομπαμεγιάνγκ και αυτός με προβολή έγραψε το 3-2 για την Άρσεναλ.

Το… τελειωτικό χτύπημα στις «νυχτερίδες» έδωσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 89’ ο οποίος πέτυχε και το τελικό 4-2 για την Άρσεναλ.

Κίτρινες: Γκαράι, Γκαγιά, Οζίλ, Μείτλαντ-Νάιλς, Παουλίστα

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι (56’ Σολέρ), Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Γκουέδες (71’ Τόρες), Ροντρίγκο (72’ Μίνα), Γκαμεϊρό

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μείτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80’ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (71’ Μουσταφί), Οζίλ (62’ Μκιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ