Στους «8» του Champions League η Πόρτο

Νικήτρια με 3-1 αναδείχθηκε η Πόρτο κόντρα στη Ρόμα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των «16» του Champions League και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το ματς στο «Ντραγκάο» οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς στην κανονική διάρκεια η Πόρτο επικράτησε με 2-1, ενώ στην πρώτη φάση των «16» η Ρόμα είχε νικήσει και αυτή με 2-1.

Εκεί ο Τέλες με εύστοχο πέναλτι έκανε το 3-1 για την ομάδα του Κονσεϊσάο και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους «8».

Ο αγώνας

Στο 26ο λεπτό ο Σοάρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Μανωλάς έκανε λάθος και έχασε τη μπάλα λίγο πριν το κέντρο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μαρεγκά, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε ωραία στον Σοάρες για να κάνει το 1-0.

Ο διαιτητής μάλιστα χρησιμοποίησε και το VAR για τη συγκεκριμένη φάση του αγώνα και τελικά μέτρησε το γκολ των Πορτογάλων.

Στο 37’ ο Ντε Ρόσι εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσα, γράφοντας το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο αρχηγός της Ρόμα έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε.

Η Πόρτο έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 49’ όταν ο Σοάρες με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Όλσεν.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρεγκά, μετά από σέντρα του Κορόνα, σκόραρε, γράφοντας το 2-1 για την Πόρτο.

Στο 71’ ο Περότι σέντραρε στον Τζέκο, αλλά αυτός με κεφαλιά, έστειλε άουτ τη μπάλα. Ο Οτάβιο σούταρε στο 83’, αλλά έδιωξε ο Όλσεν.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων η Ρόμα είχε επικρατήσει με 2-1.

Εκεί η Ρόμα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 111’ όταν ο Τζέκο με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα πάνω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 114’ ο Φλορέντσι τράβηξε την φανέλα του Φερνάντο και ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και τελικά έδωσε την εσχάτη των ποινών με την Πόρτο να κερδίζει πέναλτι. Δυο λεπτά μετά ο Τέλες το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το τελικό 3-1, χαρίζοντας στην ομάδα του τη μεγάλη πρόκριση στους «8» του Champions League.

Κίτρινες: Ζανιόλο, Ερέρα, Περέιρα, Κάρσντορπ, Πέπε, Τζέκο, Πελεγκρίνι, Φλορέντσι, Τέλες

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο (103’ Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (94’ Ερνάνι), Ερέρα, Περέιρα, Κορόνα (69’ Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78’ Φερνάντο)

Ρόμα: Όλσεν, Μανωλάς, Ζεσούς, Μαρκάνο (76’ Κριστάντε), Κάρσντορπ (55’ Φλορέντσι), Ντε Ρόσι (45+4’ Πελεγκρίνι (96’ Σικ) ), Ν’Ζόνζι, Κολάροφ, Ζανιόλο, Τζέκο, Περότι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ