Στο καναβάτσο η Τσέλσι από τη Νιουκάστλ

Για την 23η αγωνιστική της Premier League, η Νιουκάστλ νίκησε με 1-0 την Τσέλσι στο St. James Park. Ένα ματς με λίγες φάσεις, όπως έχουμε συνηθίσει τους γηπεδούχους εντός έδρας. Κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να «κλέψουν» τους τρεις βαθμούς, ενώ το ματς όδευε στη λευκή ισοπαλία.

Η Νιουκάστλ ανέβηκε στη 12η θέση με 29 βαθμούς και επτά από τις θέσεις του υποβιβασμού ενώ η Τσέλσι παρέμεινε στην 4η θέση με 39 βαθμούς και απόσταση πέντε από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 6η Γουλβς.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χέιντεν στο 90+4’.

Αγώνας:

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και με αρκετές καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή αλλά δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις. Ο Ντουμπράβκα χρειάστηκε να κάνει κάποιες αποκρούσεις αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Οι “Καρακάξες” απείλησαν αρκετές φορές και κατάφερναν στο ανοιχτό γήπεδο να τρέξουν αλλά και εκμεταλλεύονταν τις διακοπές του αγώνα, αιφνιδιάζοντας πολλές φορές την άμυνα των Λονδρέζων.

Η πρώτη φάση ήρθε από τους “Μπλε” στο 15’. Ο Κάντε με τον Έιμπραχαμ άλλαξαν την μπάλα και ο δεύτερος έπαιξε με τον Μάουντ. Αυτός είχε χώρο αλλά η παράλληλη πάσα του δεν βρήκε τον Χάντσον-Οντόι.

Ο Κραφτ επιχείρησε μια σέντρα στο 19’, αλλά η μπάλα βρήκε στον Αθπιλικουέτα. Κατάφερε, όμως, να σεντράρει ξανά, αλλά ο Κέπα πρόλαβε να απομακρύνει με μπουνιά πριν φτάσει στον Σέλβεϊ.

Ο Ζοέλιντον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 22’. Ο Φερνάντες έκανε σέντρα που θα ζήλευαν πολλά μπακ, ο Ζοέλιντον νίκησε τον Τζέιμς στην εναέρια μονομαχία αλλά το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει ξανά μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Ο Έιμπραχαμ απάντησε στο 33’, βρίσκοντας επίσης το οριζόντιο δοκάρι. Ο Κάντε πήρε τη μπάλα και την έδωσε στο Έιμπραχαμ μετά τη σέντρα του Γουίλιαν. Ο Άγγλος επιθετικός επιχείρησε τακουνάκι αλλά το οριζόντιο τον σταμάτησε, όπως τον Ζοέλιντον. Στη συνέχεια, ο Χάντσον-Οντόι συμμετείχε στη φάση και ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ του Έιμπραχαμ.

Στο 35’ ο Ντουμπράβκα έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Πρώτα, ο Κάντε απείλησε από πλάγια θέση μετά από πάσα του Τζέιμς, ενώ ο ίδιος παίκτης σέντραρε, αλλά το σουτ του Έιμπραχαμ σταμάτησε από τον Ντουμπράβκα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε, επίσης, να βρει ρυθμό. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα αφού οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Η Τσέλσι είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής αλλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει την αμυντική τακτική του Μπρους. Ο Μπρους είχε επιλέξει, όπως πάντα, το κλείσιμο στα μετόπισθεν και αν βρεθεί κάποια ευκαιρία από αντεπίθεση ή στημένη μπάλα, να πάρει το παιχνίδι. Έτσι και έγινε και η Νιουκάστλ πήρε σπουδαία νίκη.

Στο 79’, ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία, για τους φιλοξενούμενους. Ο Αθπιλικουέτα πήρε μια κεφαλιά αλλά ο Έιμπραχαμ βρήκε λίγο τη μπάλα. Παρόλα αυτά, ο Ντουμπράβκα χρειάστηκε να βρει τη μπάλα για να μειώσει τη δύναμη και ο Ρίτσι να απομακρύνει στη γραμμή.

Ο Χέιντεν έδωσε προβάδισμα στη τελευταία φάση του αγώνα στην Νιουκάστλ στο 90+4’. Ο Γουίλιαν δεν άφησε, αρχικά, τον Ρίτσι να σεντράρει αλλά ο Σεντ-Μαξιμέν το έκανε και ο Χέιντεν πήδηξε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Κέπα (1-0).

Κίτρινες: Χάιντεν (56’), Έμερσον (84’)

Νιουκάστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Βίλεμς (12’ Ρίτσι), Κλαρκ, Λάσελς, Φερνάντες, Κραφτ (70’ Σον Λόνγκσταφ), Σεντ-Μαξιμέν, Σέλβεϊ (85’ Ματ. Λόνγκσταφ), Χέιντεν, Αλμιρόν, Ζοέλιντον

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τζέιμς (75’ Έμερσον), Μάουντ (67’ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Κάντε, Γουίλιαν, Έιμπραχαμ (80’ Μπατσουαγί), Χάντσον-Οντόι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ