Στο τέλος επικράτησε η Τουρκία

Στην τρίτη και τελευταία ημέρα του 29ου τουρνουά «Ακρόπολις», η Τουρκία αντιμετώπισε την Ιταλία, της οποίας και επικράτησε με σκορ 72-70.

Η Ιταλία παρόλο που ήταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να χάσει από την Τουρκία, η οποία έβγαλε τρομερή ενέργεια στα τελευταία 4 λεπτά του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αδράνεια των Ιταλών. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό πραγματοποίησε την ανατροπή και βρέθηκε μπροστά στο σκορ, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Για τους Τούρκους πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Τσεντί Οσμάν (20 πόντοι, 5 ριμπ.) και Ερσάν Ιλιάσοβα (16 πόντοι, 11 ριμπ.), ενώ για την Ιταλία, τρομερός ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (26 πόντοι, 8 ριμπ.), ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του τουρνουά. Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 2 ασίστ.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με αρκετή αστοχία και με κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Αλεσάντρο Τζαντίλε με προσωπικές του ενέργειες κατάφερε να δώσει ένα μικρό προβάδισμα (7 πόντων) στην Ιταλία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι εμφανίστηκαν πολύ πιο ανεβασμένοι. Με τον Τσεντί Οσμάν και τον Ερσάν Ιλιάσοβα να δίνουν πολλές λύσεις επιθετικά αλλά και με την πολύ καλή άμυνα τους, κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα αλλά και το σκορ του ημιχρόνου (38-35).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ιταλία μπήκε πιο αποφασισμένη και πιο σίγουρη στις επιλογές τόσο επιθετικά οσο και αμυντικά. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση και έκανε ότι περνούσε από το χέρι σε άμυνα και επίθεση. Η Τουρκία από την άλλη, ήταν κακή αμυντικά και αρκετά άστοχη επιθετικά.

Η Ιταλία συνέχισε δυναμικά και στην τέταρτη περίοδο, με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να κάνει και πάλι ότι περνάει από το χέρι του. Η Τουρκία κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στο τέλος του αγώνα, ανεβάζοντας τον ρυθμό του ματς και παίζοντας πολύ καλύτερα στην άμυνα. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να κάνει εκ νέου ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε.

Δεκάλεπτα: 12-19, 38-35, 48-61, 72-70

Τουρκία (Σαρίτσα): Γουίλμπεκιν 2, Μπαλμπάι 6, Μπιρσέν 7, Οσμάν 20, Ιλιασόβα 16, Ερντέν 4, Μαχμούτογλου 5, Αράρ, Ουγκουρλού, Τουντσέρ, Σανλί, Κορκμάζ 12.

Ιταλία (Σακέτι): Ντέλα Βάλε 6, Μπελινέλι 6, Τζεντίλε 26, Μπίλιγκα 4, Βιτάλι, Χάκετ 16, Μπρουκς 7, Τεσιτόρι 4, Ρίτσι, Αμπάς 1, Σακέτι.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Σώμος, Ζαχαρής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ