Συμφωνία μόνο στο οικονομικό με τον Τζόρνταν Θίοντορ

Η ΑΕΚ θέλει να ρίξει μία μεταγραφική βόμβα στην Ευρώπη με την απόκτηση του Τζόρνταν Θίοντορ (29 χρονών, 1.83 μέτρα). Θα την είχε ρίξει ήδη για την ακρίβεια, αν ο Αμερικανός γκαρντ δεν προσπαθούσε να συμπεριλάβει έναν όρο στην συμφωνία που έχει “κολλήσει” τις διαπραγματεύσεις λίγο πριν την επίτευξη της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Ένωση” τα έχει βρει σε όλα με τον Θίοντορ στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, καθώς και στην διάρκεια του συμβολαίου. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει οριστική συμφωνία και ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα όρο που έχει ζητήσει ο Αμερικανός να μπει στο συμβόλαιό του που θα του δίνει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος αν έρθει πρόταση από ομάδα της EuroLeague.

Στον συγκεκριμένο όρο έχουν “κολλήσει” και οι διαπραγματεύσεις, αφού προς το παρόν καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει να κάνει πίσω. Ο λόγος είναι ότι από τη μία πλευρά η ΑΕΚ δεν θέλει να στηρίξει το οικοδόμημά της σε έναν παίκτη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει, ο δε Θιοντόρ θέλει να έχει ανοιχτές τις επιλογές του.

Ο Θίοντορ είναι μία περίπτωση που απασχολούσε εδώ και καιρό την ΑΕΚ. Η πρώτη κρούση είχε γίνει αρχές Δεκεμβρίου στον εκπρόσωπο του Αμερικανού, ο οποίος όμως τότε δεσμευόταν ακόμα με συμβόλαιο από την Αρμάνι Μιλάνο. Την στιγμή ωστόσο που ο Θίοντορ έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι, η “Ένωση” τον προσέγγισε εκ νέου, καταθέτοντάς του μία πρόταση που κάλυπτε τις ανάγκες του.

Ο Θίοντορ ζήτησε χρόνο μέχρι να βρει πρόταση από ομάδα της EuroLeague, με την ΑΕΚ να τον αφήνει να το σκεφτεί. Με τις θέσεις των γκαρντ όμως να είναι κλεισμένες στις περισσότερες ομάδες της EuroLeague, οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν με την “Ένωση” και έφτασαν σε πολύ καλό σημείο, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν στο οικονομικό κομμάτι. Ο όρος που θέλησε να συμπεριλάβει ομως στο συμβόλαιό του ο Αμερικανός είναι που έχει “παγώσει” αυτή τη στιγμή το θέμα.

Ο Θίοντορ δεν έχει αγωνιστεί την φετινή σεζόν, αφού η Αρμάνι Μιλάνο τον έθεσε εκτός ομάδας πριν την έναρξη της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Έκτοτε ο Αμερικανός βρισκόταν στην… αναμονή μέχρι να βρεθεί μία λύση με την ιταλική ομάδα, με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να ρίχνουν κλεφτές ματιές στην περίπτωσή του, αλλά καμία να μην του καταθέτει μία πρόταση που τον ικανοποιούσε, αφού είχε πολύ μεγάλο συμβόλαιο με την Αρμάνι. Με τον Αμερικανό να μένει όμως πλέον ελεύθερος, η ΑΕΚ ήταν από τις πρώτες ομάδες που τον προσέγγισαν, ελπίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξει οριστική συμφωνία.

Την περσινή σεζόν ο Θίοντορ είχε 10.4 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ μέσο όρο με την Αρμάνι Μιλάνο. Έναν χρόνο νωρίτερα ωστόσο (2016/17) είχε την δική του αγωνιστική έκρηξη, έχοντας 18.5 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 7.1 ασίστ μέσο όρο με την φανέλα της Μπάνβιτ, κατακτώντας το βραβείο του MVP του Basketball Champions League.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ