Σφιντέρσκι και γκολ!

Με το «χρυσό» γκολ του Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ και πάει με το απόλυτο στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο ματς που ο «Δικέφαλος δυσκολεύτηκε πιο πολύ, βγήκε αλώβητος και δείχνει άλλη μια φορά ότι φέτος  έχει μέταλλο πρωταθλητή. Ο Σφιντέρσκι συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη δεύτερη συμμετοχή του πέτυχε το νικητήριο γκολ. Το άλλο τέρμα το είχε πετύχει ο Δημήτρης Πέλκας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ για τον ΠΑΣ είχε ισοφαρίσει ο Μάνος.

Τέλος πέναλτι έχασε ο Τσούμπα Άκπομ, που είχε όμως αρκετές καλές στιγμές σε άλλο ένα ματς.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά επιθετικά το ματς, ενδεικτικό οι 5 τελικές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, με την κεφαλιά του Άκπομ, από σέντρα του Γιαννούλη να ήταν η πιο απειλητική.

Μπίσεσβαρ και Γιαννούλης συνεργάστηκαν γρήγορα από τα αριστερά, ο νεαρός μπακ γύρισε προς το πέναλτι, ο Μίσιτς ήρθε με φόρα, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν χώρους για να απειλήσουν, και στο 38’ ο Πέλκας έκλεψε τη μπάλα από τον Ευαγγέλου, έδωσε στον Άκπομ, αυτός πάτησε περιοχή, ο Ευαγγέλου ήρθε από πίσω και τον ανέτρεψε. Ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο 38’.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνος βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και τον «κρέμασε» για το 1-1.

Στο 61’ χάθηκε μεγάλη στιγμή για τον «Δικέφαλο», ο Μάτος άνοιξε στον Λημνιό, αυτός σέντραρε ωραία στο Μαουρίσιο, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό, όπως και το πλασέ του Άκπομ λίγα λεπτά μετά.

Στο 76’ ο Άκπομ κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο ματς, ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βελλίδης μάντεψε σωστά και απέκρουσε. Η πίεση του ΠΑΟΚ ήταν αφόρητη όσο τα λεπτά περνούσαν, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ έδιωχνε τη μπάλα. Στο 87’ όμως ο Καντουρί σέντραρε, ο Μάτος γύρισε με το κεφάλι, ο Βελλίδης δεν μπλόκαρε, ήρθε από πίσω ο Σφιντέρσκι και έκανε το 2-1

Σκόρερ: 38’ πεν. Πέλκας, 87’ Σφιντέρσκι  – 52’ Μάνος

Κίτρινες: 45’ Πέλκας, 90+5′ Γιαννούλης – 17’ Ευαγγέλου, 29’ Σκόνδρας, 41’ Κρίζμαν, 55’ Λίλα, 77’ Σιόντης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Λημνιός (67’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Άκπομ

Αναπληρωματικοί: Ρέι, Τόσκα, Καρέλης, Μπαλογιάννης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Σιόντης, Σκόνδρας, Βιδάλ (73’ Πάντελιτς), Ευαγγέλου, Μάνος

Αναπληρωματικοί: Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Κάστρο, Νάουμετς, Πήλιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ