“Σφράγισε” το εισιτήριο στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ

Για το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και με συνολικό σκορ 3-0, πήρε την πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης.

Ένα ματς που κρίθηκε από το γκολ του Σβιντέρσκι στο 11’ και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Στα υπόλοιπα 80 λεπτά, υπήρξαν κάποιες φάσεις αλλά κύλησαν χωρίς ρυθμό, με τους μεν να ψάχνουν ένα γκολ για να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης και τους δε να θέλουν να διατηρήσουν το σκορ και να περάσουν με σχετική ευκολία στην ημιτελική φάση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σβιντέρσκι στο 11’.

Αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 1-0 και, ουσιαστικά, με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια του. Καταλυτικό σημείο το γκολ καθώς ήρθε μόλις στο 11’ ενώ ο Χατζηθεοδωρίδης θα μπορούσε να είχε μετατρέψει το παιχνίδι σε ντέρμπι, με την ευκαιρία του πριν το γκολ. Από εκεί και έπειτα, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και αρκέστηκε σε γεμίσματα στην περιοχή του Πασχαλάκη. Από την άλλη, οι παίκτες του Φερέιρα είχαν παθητικό ρόλο και χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις, χωρίς επιτυχία.

Πρώτο σουτ στο 2’ για τους φιλοξενούμενους με τον Μπίσεσβαρ από διαγώνια θέση, αλλά ο Διούδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 9’ ο Χατζηθεοδωρίδης σπατάλησε σημαντική ευκαιρία μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, μετά από κάθετη πάσα του Χατζηγιοβάνη.

Προβάδισμα στους “ασπρόμαυρους” έδωσε ο Σβιντέρσκι στο 11’. Ο Πέλκας, με μερικές ντρίμπλες, βρέθηκε στη περιοχή και κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε. Πάσαρε την σωστή στιγμή στον Σβιντέρσκι, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Διούδη (0-1).

Μία φάση για κάθε ομάδα στο 31’ και 33’. Πρώτα, οι Αθηναίοι απείλησαν με σουτ του Χατζηθεοδωρίδη έξω από την περιοχή στη κίνηση, η μπάλα κόντραρε και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα με το ένα χέρι. Στη συνέχεια, το πλασέ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή ήταν κακό από πάσα του Πέλκα.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς ουσιαστική φάση, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή, αλλά όπως και στο πρώτο 45λεπτο, δεν απειλούσαν με αξιώσεις την εστία του Πασχαλάκη. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και ο ΠΑΟΚ, χρονοτριβώντας για να φτάσουν πιο κοντά στην πρόκριση χωρίς να ανησυχήσουν και περίμεναν από τις κόντρες επιθέσεις, να δημιουργήσουν κάποια φάση, για να δώσουν θριαμβευτικό τόνο στην αναμέτρηση.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας του δευτέρου 45λεπτου ήρθε στο 71’ με τον Γιόχανσον να κάνει παράλληλο γύρισμα με στόχο τον Περέα, αλλά αυτός δεν πρόλαβε οριακά τη μπάλα.

Τρομερή χαμένη ευκαιρία για το “Τριφύλλι” στο 89’, ο Μακέντα σούταρε, πρώτα, και ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Το «ριμπάουντ» πήρε ο Δώνης, αλλά αστόχησε μόνος του με τον Έλληνα κίπερ εξουδετερωμένο.

Κίτρινες: Μαουρίσιο (44’), Δώνης (57’), Πούγγουρας (79’), Λημνιός (85’), Κουρμπέλης (87’)

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Μακέντα

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαϊλίδης), Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (72’ Άκπομ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ