Σύμβουλος και πρεσβευτής της McLaren ο Αλόνσο

Ρόλο πρεσβευτή για λογαριασμό της McLaren Racing θα αναλάβει ο Φερνάντο Αλόνσο, παρά το γεγονός, ότι δεν αγωνίζεται πλέον στην Φόρμουλα 1. Ο Αλόνσο πρόκειται να συμμετέχει σε επιλεγμένες δοκιμές του πρωταθλήματος, προκειμένου να υποστηρίξει  την εξέλιξη του φετινού μονοθέσιου της McLaren, με κωδική ονομασία MCL34.

Ο δύο φορές πρωταθλητής έχει «τρέξει» σε 95 γκραν πρι με το σήμα της McLaren – το 2007 και το διάστημα 2015-2018 πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του. Θα οδηγήσει ξανά το μονοθέσιο της εταιρείας, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τόσο την εξέλιξη της MCL34, όσο και του αυτοκινήτου της βρετανικής ομάδας για το 2020, της MCL35.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο 37χρονος πρώην οδηγός θα δίνει συμβουλές και στο δίδυμο «πιλότων» που εκπροσωπεί την ομάδα, Κάρλος Σάιντ Τζούνιορ και Λάντο Νόρις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλόνσο θα «τρέξει» για δεύτερη φορά στον φημισμένο αγώνα Indianapolis 500, με την πρώτη να είναι το 2017. Στόχος του Ισπανού οδηγού είναι να γίνει ο δεύτερος οδηγός μετά τον Γκράχαμ Χιλ, που θα πανηγυρίσει το «Triple Crown» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τι δήλωσε ο έμπειρος οδηγός:

«Το να γίνω πρεσβευτής της McLaren αποτελεί μια πραγματική τιμή. Είπα πριν σταματήσω τους αγώνες στη Φόρμουλα Ένα πέρυσι ότι βλέπω τον εαυτό μου με τη McLaren για πολύ καιρό, επομένως είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το νέο ρόλο και τη δυνατότητα να ασχολούμαι στενά με την ομάδα, την οποία αισθάνομαι ότι είναι το πνευματικό σπίτι μου. Φυσικά έχουμε το Indianapolis 500 το Μάιο, για το οποίο ανυπομονώ τρομερά, αλλά αυτό είναι απλά η αρχή πολλών πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Είμαι ιδιαίτερα παθιασμένος με την καλλιέργεια νεαρών ταλέντων, είτε αυτό συμβαίνει με τη δική μου ομάδα είτε βοηθώντας τη νέα γενιά των οδηγών Φόρμουλα Ένα στη McLaren να “ξεκλειδώσουν” τις πραγματικές δυνατότητές τους. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, επομένως θα είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι ανταμοιβής του ρόλου μου».

Ο Ζακ Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της McLaren, έδειξε την εκτίμησή του στον παίκτη, με τις δηλώσεις που έκανε:

«Ο Φερνάντο είναι μέρος της οικογένειας της McLaren. Έχει ορίσει τη θέση του στην ιστορία της ομάδας και συνεχίζει να γράφει το κεφάλαιό του στην ιστορία της McLaren, επομένως είναι απόλυτα σωστό να επισημοποιήσουμε το στάτους του ως πρεσβευτή της McLaren, όπως είναι άλλος ένας δις παγκόσμιος πρωταθλήτης, ο Μίκα Χάκινεν. Για κάθε αγωνιστική ομάδα, το να διαθέτει κάποιον της κλάσης του Φερνάντο, προκειμένου να παρέχει υποστήριξη μέσω της εμπειρίας του, έχει τεράστια αξία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ