Τέλης Καρασαλίδης στο Kingsport.gr: «Με την παρουσία του κόσμου, είμαστε πιο πιεστικοί!»

Ο Τέλης Καρασαλίδης μιλάει αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Δημήτρη Μαγγανάρη.

Ο αμυντικός του Ατρομήτου αναφέρεται στα δύο δύσκολα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ για το κύπελλο και σε Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και για την σημαντική παρουσία και βοήθεια του κόσμου.

Ενόψει του αγώνα με τον «δικέφαλο του βορρά» επεσήμανε, για το αν μπορεί να πετύχει την ανατροπή η ομάδα του Περιστερίου, για το ποιο θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης και που θα «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα, μιλάει για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, για το αν μπορούν να διεκδικήσουν οι Περιστεριώτες το πρωτάθλημα και αν μπορούν να συνεχίσουν  την ίδια πορεία και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Καρασαλίδη στο Kingsport.gr:

Ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, μπορεί ο Ατρόμητος να κάνει την ανατροπή;

«Νομίζω ότι αν παρουσιαστούμε από την αρχή επιθετικά και πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις την πρόκριση. Παράλληλα, θα πρέπει να κοιτάξουμε και την άμυνα, γιατί αν δεχτούμε γκολ, θα είναι πολύ δύσκολο μετά να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Πιστεύεις πως η διαιτησία επηρέασε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα;  Θα μπορούσε ο Ατρόμητος να έχει πάρει το κάτι παραπάνω;

«Αν δεν μετρούσε το πρώτο γκολ στα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό, παρόλαυτα, ανθρώπινο να συμβαίνουν τέτοια λάθη, δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό και θα κοιτάξουμε στη ρεβάνς να διεκδικήσουμε με τις όποιες πιθανότητες έχουμε κάτι καλύτερο».

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης και που θα πρέπει να χτυπήσει ο Ατρόμητος; Θα αλλάξει κάτι στο πλάνο σας;

«Αν μπούμε και ευτυχίσουμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα αγχωθεί μετά και αυτό θα μπορέσει να αποτελέσει κλειδί για εμάς, ώστε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ μετά. Άμα δεν ξεκινήσει το παιχνίδι, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και πρέπει να μπούμε σοβαροί. Όσον αφορά στο πλάνο, πιστεύω θα είμαστε πιο επιθετικοί, γιατί χρειαζόμαστε να κυνηγήσουμε το γκολ και παίζουμε εντός έδρας» .

Ήσουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια όμως έχεις αγωνιστεί σε Ηρακλή, Άρη και Ξάνθη. Ειδικά ματς και ντέρμπι με κάθε ομάδα, σε βοηθάει αυτό (ως εμπειρία) και νιώθεις πιο έτοιμος «ψυχολογικά» όταν αντιμετωπίζεις τον δικέφαλο;

«Νομίζω πώς ναι, όσα περισσότερα ματς έχεις, που είναι ντέρμπι και με την πάροδο των χρόνων, είσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Ξέρεις πώς να τα διαχειρίζεσαι και η εμπειρία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο και πάντα σε βοηθάει. Θέλεις να κερδίσεις για σένα, για την ομάδα σου, αλλά πάνω από όλα σε αυτά τα παιχνίδια, θέλεις να κερδίσεις για τον κόσμο και είναι λίγο διαφορετικά».

Η άμυνα του Ατρομήτου φέτος έχει δείξει ότι είναι η δύναμή του. Πιστεύεις πως εκεί έχει βασιστεί η καλή πορεία της ομάδας;

«Η αμυντική λειτουργία είναι ένα κομμάτι που ξεκινάει από την επίθεση και οι επιθετικογενείς παίκτες βοηθάνε πολύ σε αυτό τον τομέα και για αυτό παρουσιαζόμαστε τόσο καλοί αμυντικά. Είχαμε την ικανότητα μπροστά, με λίγες τελικές να πετυχαίνουμε γκολ και νομίζω πώς είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για να παίρνεις αποτελέσματα».

Η συνέχεια την Κυριακή για το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Μπορεί τη νίκη ο Ατρόμητος;

«Ναι μπορούμε, βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για τη νίκη, είναι πολύ δυνατή ομάδα και από τη στιγμή που έχουμε πετύχει κάτι ανάλογο στο Καραϊσκάκη και μέσα στο Περιστέρι, πιστεύω πώς έχουμε τις ίδιες πιθανότητες, να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Με τον καιρό όλοι οι παίκτες της ομάδας, έχουν πει πως στόχος είναι η Ευρώπη. Όμως σε περίπτωση νίκης επί του Ολυμπιακού, ξαναμπαίνετε στο «κόλπο» της διεκδίκησης του πρωταθλήματος;  Εσύ πιστεύεις στο πρωτάθλημα ή στην έξοδο της Ευρώπης;

«Ο αρχικός μας σκοπός είναι η έξοδος στην Ευρώπη, είναι πιο εφικτός, πιο ρεαλιστικός θα έλεγα. Εννοείτε ότι, αν κερδίσεις θα φτάσεις κοντά στην κορυφή, παρολαυτά έχει πολλά παιχνίδια ακόμα, είναι πολύ δύσκολα, αλλά πάντα αφού βαθμολογικά μπορείς να ελπίζεις, μπορείς να διεκδικείς».

Δύο δύσκολοι αγώνες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός), όμως γίνονται στο Περιστέρι με τον κόσμο δίπλα σας. Θα σας δώσει ώθηση η παρουσία του κόσμου;

«Πάντα εντός έδρας με την παρουσία του κόσμου, είμαστε πιο πιεστικοί. Όταν εμείς δυσκολευόμαστε να ξεκλειδώσουμε μία άμυνα, πολλές φορές το κάνει ο κόσμος με την παρουσία του και τη φωνή του και ευελπιστούμε πώς και στα υπόλοιπα παιχνίδια, θα γίνει κάτι ανάλογο».

Στα τελευταία παιχνίδια, οι ομάδες οπισθοχωρούν κόντρα στον Ατρόμητο. Έχουν αλλάξει την τακτική τους.

«Μετά τη πορεία μας στο πρώτο γύρο, είναι λογικό όταν ο αντίπαλος, ειδικά όταν έρχεται μέσα στο Περιστέρι, να αγωνίζεται πιο αμυντικά, προσέχει περισσότερο, γιατί έχουμε δείξει όταν έχουμε χώρο, γινόμαστε απειλητικοί. Αυτό δείχνει ότι έχουμε μεγαλώσει και μας υπολογίζουν περισσότερο οι αντίπαλοι και θα πρέπει να βρίσκουμε σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού λύσεις, για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, κάτι ανάλογο που έγινε και με την Λάρισα».

O Νταμίρ Κάναντι σε εμπιστεύεται πάντα στις δύσκολες καταστάσεις. Μήπως σε αγχώνει αυτό;

«Όχι δεν με αγχώνει, μου αρέσει που με εμπιστεύεται ο προπονητής μου, είτε είναι για ένα λεπτό, είτε για ολόκληρο το παιχνίδι. Έτσι έχω μάθει από μικρός, όταν μπαίνω να τα δίνω όλα και όταν είναι και βαθμολογικά το παιχνίδι σημαντικό, είναι καλύτερο και για εμένα, εννοείτε».

Αν και αμυντικός, ο προπονητής έχουμε δει, πώς σε βάζει και ως επιθετικό.  Τι είναι αυτό που τον κάνει ,να σε επιλέγει αρκετές φορές στην επίθεση;

«Από τη στιγμή που το κρίνει ο προπονητής, εγώ θα δώσω ότι μπορώ για να ανταπεξέλθω. Δεν είναι η θέση μου, αλλά πάντα κυνηγάω το γκολ και νομίζω ότι το βλέπει ο προπονητής μου. Με βλέπει ότι έχω θέληση να σκοράρω, το κυνηγάω, το βλέπει αυτό και στις προπονήσεις και το πιστεύει και ο ίδιος».

Τέλος στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, πιστεύεις πως θα μπορέσει ο Ατρόμητος να παρουσιαστεί, όπως στον πρώτο γύρο (ξέφρενη πορεία) ή αναμένεται μία «κοιλιά»;

«Από τη στιγμή που έχουν περάσει αρκετά παιχνίδια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Εγώ φοβήθηκα τη διακοπή, λόγω των εορτών, αφού περάσανε αυτά (τα παιχνίδια), δεν έχουμε να φοβόμαστε κάποια «κοιλιά», όλα είναι στη ψυχολογία μας, από εκεί κρίνονται. Έχουμε καλή ψυχολογία και ψυχολογικά και σωματικά θα είμαστε αυτοί που πρέπει για τη συνέχεια. Η ομάδα έχει βρει ρυθμό και πιστεύω πως θα είναι ανάλογη και η πορεία μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ