Τέλος ο Ντούσαν Σάκοτα από την ΑΕΚ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον αρχηγό της ομάδας, Ντούσαν Σάκοτα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο μοναδικός παίκτης που αγωνιζόταν από τη σεζόν 2014-2015, όπου και επανήλθε η ομάδα στην Α1 κατηγορία.

Ο Σάκοτα ήταν πρωταγωνιστής και στους τρεις τίτλους της ΑΕΚ την τελευταία διετία, σηκώνοντας το Κύπελλο Ελλάδος στην Κρήτη, το Champions League στο ΟΑΚΑ και το Intercontinental Cup στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ κάνει λόγο για «αντικειμενικούς λόγους» που «προκάλεσαν αιφνιδιαστικά το «διαζύγιο» με τον αθλητή», τον οποίο και ευγνωμονεί για την παρουσία του στην ομάδα.

Επιπλέον, η ΚΑΕ ΑΕΚ διαβεβαιώνει τον κόσμο της ομάδας πως «θα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, με στόχο σταθερά τις υψηλότερες διακρίσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι σήμερα (26/07) αποφασίστηκε «κοινή συναινέσει» η διακοπή της συνεργασίας της με τον Ντούσαν Σάκοτα.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» συνέδεσε την πενταετή επαγγελματική παρουσία του στη «Βασίλισσα» με τα τρία (τελευταία) τρόπαια της σύγχρονης ιστορίας της και ως εκ τούτου, το όνομά του καταγράφεται με χρυσά γράμματα στη Βίβλο των επιτυχιών της.

Πρόδηλο είναι, ότι μία ανακοίνωση δεν επαρκεί για να συμπυκνώσει συναισθήματα, εικόνες, δράσεις από τη διαδρομή, αλλά και τη γενικότερη παρουσία του αρχηγού, στον οποίο πιστώνεται, ότι «έβαλε πλάτη» το απαιτητικό Καλοκαίρι του 2014 για να στηθεί η ΑΕΚ, που επέστρεψε μεν στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά χωρίς καμία ελπίδα να αχνοφαίνεται τότε στον ορίζοντα. Ανέλαβε ηγετικές πρωτοβουλίες. Αποτέλεσε πρότυπο επαγγελματία αθλητή ιδίως για τις νεότερες γενιές.

Ωστόσο, αντικειμενικοί λόγοι, προκάλεσαν αιφνιδιαστικά το «διαζύγιο» με τον αθλητή, τον οποίο η οικογένεια της ΑΕΚ BC ευγνωμονεί για τις υπηρεσίες του. Συνιστούμε σε όλους να δείξουν το δέοντα σεβασμό αλλά και ψυχραιμία τόσο απέναντι στο σύλλογο, όσο και απέναντι στον αθλητή.

Διαβεβαιώνουμε τους οπαδούς μας, ότι η «Βασίλισσα» θα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, με στόχο σταθερά τις υψηλότερες διακρίσεις, δίχως οι διοικούντες την εταιρία να παραγνωρίζουν βεβαίως  το ζοφερό τοπίο, που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ΑΕΚ BC θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθεια για επιστροφή του αθλήματος στην κανονικότητα, η οποία συνιστά και το αποκλειστικό εχέγγυο για την πρόοδο και την ευημερία του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ