Τα μπαράζ και ο…εθνικός διχασμός για τη φανέλα!

Τα εννέα τελευταία εισιτήρια για το μουντιάλ της Ρωσίας σφραγίζονται σε λίγες ημέρες και ο Νίκος Στρατής περιγράφει την κατάσταση στο Kingsport.gr την ώρα που οι νέες εμφανίσεις της εθνικής Γερμανίας αρέσουν στους φίλους της μπάλας, ενώ οι αντίστοιχες της Ισπανίας έχουν …διχάσει την χώρα!

Επιστροφή σε …ρυθμούς παγκοσμίου κυπέλλου με τα επερχόμενα μπαράζ πρόκρισης στο μουντιάλ της Ρωσίας με τις τέσσερις Ευρωπαϊκές μονομαχίες να κλέβουν τη μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος. Εκτός από την κόντρα της Ελλάδας με την Κροατία υπάρχουν επίσης οι διπλές αναμετρήσεις Σουηδίας -Ιταλίας, Β.Ιρλανδίας-Ελβετίας και Δανίας- ΕΪΡΕ από τις οποίες θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Η Ιταλική Corriere dello Sport αποκαλύπτει την ενδεκάδα που ετοιμάζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Squadra azzurra Τζανπιέρο Βεντούρα εκτιμώντας πως θα πάει με σχήμα 4-3-3 αφήνοντας τον επιθετικό της Τορίνο Αντρέα Μπελότι εκτός αρχικής ενδεκάδας προκειμέρνου να χρησιμοποιήσει έναν παραπάνω χαφ κι αυτός κατά τα φαινόμενα θα είναι ο Μάρκο Παρόλο της Λάτσιο. Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει έρευνα σύμφωνα με την οποία ο 39χρονος πλέον Τζίτζι Μπουφόν είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της εθνικής ομάδας με βάση την προτίμηση των οπαδών της.

Επίσης τα δύο διηπειρωτικά μπαράζ Αυστραλίας – Ονδούρας και Νέας Ζηλανδίας – Περού συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον. Η εθνική ομάδα του Περού βρίσκεται ήδη στο Ουέλιγκτον όπου μάλιστα οι παίκτες του Ρικάρντο Γκαρέκα γνώρισαν αποθεωτική υποδοχή από δεκάδες φιλάθλους των “Ινκας” ενόψει του πρώτου αγώνα του Σαββάτου (η ρεβάνς πέντε ημέρες αργότερα στη Λίμα). Όσο για τους All Whites” του Άντονι Χάντσον στην αποστολή βρίσκονται τόσο ο Θέμης Τζημόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού  και νυν της Μελμπουρν Βίκτορι, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

O “τελικός” του Αμπιτζάν

Εκκρεμότητες επίσης υπάρχουν και στην ζώνη της Αφρικής με τις δύο θέσεις να είναι ήδη κλεισμένες από Νιγηρία και Αίγυπτο ενώ Σενεγάλη και Τυνησία είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου. Η πέμπτη και τελευταία αφρικανική θέση θα προκύψει  από τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην Ακτή ελεφαντοστού και το Μαρόκο στο Αμπιτζάν με τους …ελέφαντες θα θέλουν μόνο νίκη για να πάνε στο μουντιάλ. Όπως έγινε γνωστό μόλις 400 εισιτήρια θα δοθούν στους Μαροκινούς με την ζήτηση να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η FIFA πάντως στην αναφορά που κάνει στην επίσημη σελίδα της στο twitter έχει επιλέξει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Μεχντί Καρσελά του Ολυμπιακού ο οποίος δεν έχει κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ερβέ Ρενάρ.

Να σημειωθεί πως η κλήρωση των ομίλων του μουντιάλ της Ρωσίας θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου στη Μόσχα και το μεγαλοπρεπές παλάτι του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα η εθνική ομάδα της Αργεντινής στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το μουντιάλ πραγματοποίησε παρουσία του Λιονέλ Μέσι την πρώτη της προπόνηση στο προπονητικό κέντρο της Σπαρτακ Μόσχας ενόψει των δύο φιλικών αγώνων με Ρωσία και Νιγηρία σε Μόσχα και Κρασνσονταρ αντίστοιχα.

Διχάζει η φανέλα της Ισπανίας

Τέλος τα αποκαλυπτήρια της νέας εμφάνισης αρκετών εθνικών ομάδων ενόψει του μουντιάλ της Ρωσίας έγιναν τις τελευταίες ημέρες με την φανέλα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας να κλέβει την παράσταση θυμίζοντας σχεδιαστικά την αντίστοιχη της νασιοναλμανσαφτ του Euro 1988 και του μουντιάλ της Ιταλίας δύο χρόνια αργότερα, όπου μάλιστα η τότε ομάδα του Φραντς Μπεκενμπαουερ και των Ματέους, Κλίνσμαν και Φέλερ είχε κατακτήσει την παγκόσμια κορυφή.

Παρόμοια η ιδέα της “Αdidas και στη νέα εμφάνιση της Ισπανίας που παραπέμπει στην αντίστοιχη της “φούρια ρόχα” στο μουντιάλ του 1994 στις Ηνωμένες πολιτείες, ενώ κι άλλες εθνικές ομάδες, όπως η διοργανώτρια του μουντιάλ Ρωσία, το Βελγιο, Αργεντινή, η Κολομβία, η Ιαπωνία και το Μεξικό. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ιστοσελίδα της Marca παρουσίασε τις εμφανίσεις της εθνικής Ισπανίας από το 1934 μέχρι σήμερα ενώ δημοψήφισμα που διενήργησε το Radio Marca φανέρωσε την επιθυμία των 43% των φιλάθλων να αποσύρει η Ισπανική ομοσπονδία τη νέα φανέλα καθώς το μοβ χρώμα που εμφανίζει παραπέμπει σε αριστερές πολιτικές ιδεολογίες έχοντας δημιουργήσει πολύ μεγάλο θόρυβο στα social media σε μία εποχή ιδιαίτερα ευαίσθητη για την χώρα λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Καταλονία και την επιθυμία των κατοίκων της για απόσχιση από την Ισπανία…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ