Τζόρντι Μπερντομέου: “Όραμα μου μία ευρωλίγκα με 16 εγγυημένα συμβόλαια”

Το όραμα του για τη δημιουργία μιας κλειστής ισχυρής μπασκετικής λίγκας εξέφρασε μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ευρωλίγκας ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός οτι το φετινό φαιναλ-φορ της ευρωλίγκας θα διεξαχθεί στην Κολωνία γεγονός που θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην επιρροή που θα έχει το άθλημα του μπάσκετ στη Γερμανική πόλη.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague μίλησε αρχικά για τα 20 χρόνια της διοργάνωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να πιστέψω πως πέρασαν ήδη 20 χρόνια ωστόσο είναι ευχάριστο που οι ομάδες έκαναν το όραμά του, πραγματικότητα. Μετά από 20 χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η EuroLeague είναι ένα ισχυρό σχέδιο, το οποίο το τοποθετούν ως ένα από τα κορυφαία του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνες της SportsBusiness, είμαστε η δεύτερη πιο γρήγορη αναπτυσσόμενη λίγκα, κάτι που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες είπε ότι «o τρόπος με τον οποίο θα δοθούν τα συμβόλαια θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό, με τις ομάδες του EuroCup να έχουν πλέον την ευκαιρία να πάρουν ένα εισιτήριο. Οι δύο πρώτες θα αγωνίζονται την επόμενη χρονιά στην EuroLeague και θα μπορούν να μείνουν για πάνω από μία σεζόν, πάντα με βάση την απόδοσή τους. Ήταν μία αδυναμία των τελευταίων ετών και την διορθώσαμε».

Όσο για τη παρουσία φέτος των Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου; «Υπήρχε η ανάγκη για παρουσία σε δύο αγορές-κλειδιά της ηπείρου, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου έχουν δείξει ότι είναι δύο ομάδες που συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της EuroLeague. Η Βιλερμπάν έχει πολλές φιλοδοξίες, με pρόεδρο τον Τόνι Πάρκερ, ενώ η Μπάγερν, έχει εδραιωθεί ως μία από τις καλύτερες ομάδες.

Όσο για το ενδεχόμενο να απλωθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο η EuroLeague; «Πάντα υπήρχε αυτή σκέψη. Το 2000 υπήρχαν οι Λόντον Τάουερς. Τότε δεν ήταν έτοιμη ούτε η λίγκα, αλλά ούτε και η ομάδα να παραμείνει ωστόσο τώρα έχουμε συζητήσει και έχουμε πιο ώριμες σκέψεις. Βάσει των στατιστικών είναι κάτι που οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν. Και η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καλοδεχούμενη στην EuroLeague».

Τι περιμένει από τη νέα EuroLeague; «Την περιμένω ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες έχουν απίστευτο ταλέντο που εγγυώνται θέαμα στο παρκέ» και στάθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν: «Ακόμα είναι νωρίς για να μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. Το όραμά μου είναι μία λίγκα με 16 εγγυημένα συμβόλαια, που θα μας επιτρέψουν να εξελίξουμε το προϊόν συνολικά, όπως επίσης και δύο ομάδες που θα συνδέονται με το EuroCup, μέσω ενός συστήματος ανόδου/υποβιβασμού».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Final 4 της Κολωνίας: «Το Final 4 είναι ένα τεράστιο θέαμα για την EuroLeague και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή που το φιλοξενεί. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε αναθέσει δύο φορές το γεγονός σε γερμανική πόλη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ