Τον έστησε στις δυο γωνιές

Στην αναμέτρηση του Κλ.Βικελίδης ο Άρης φιλοξένησε τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να επιζητούν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Άρης για την πρώτη πεντάδα, ο δε ΟΦΗ για να προλάβει την κούρσα της παραμονής της Σούπερλιγκ.

Σ’ένα πολύ όμορφο ματς με πολύ αγωνία και πάθος για τη νίκη και από τις δύο ομάδες ο Άρης επικράτησε δύσκολα 3-1 του ΟΦΗ. Η ομάδα του Χάιμε Βέρα προηγήθηκε στο σκορ με τον Ρικάρντο Βαζ στο 26′. Ο Άρης απάντησε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρόουζ στο 75′ και έκανε την ολική ανατροπή στο 89′ με  φάουλ του Ματίγια που κατέληξε στο δεξί παράθυρο του Στρέζου, ενώ στο 95΄ο Μαρτίνεζ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” του γκολκίπερ του Ομίλου κάνοντας το τελικό 3-1

Έτσι ο Άρης έπιασε προσωρινά τον Ατρόμητο στην 4η θέση στους 43′ βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στην 14η θέση στους 22 βαθμούς 4 λιγότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς

Στο α’ ημίχρονο ο Άρης μπήκε πιο ορεξάτος και με διάθεση να επιβάλλει εκείνος τον ρυθμό του αγώνα όμως ο ΟΦΗ μετά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε χώρους στον αγωνιστικό χώρο, έτρεξε γήπεδο και μπήκε στην περιοχή του Άρη. Μετά από 4 κερδισμένα κόρνερ για τους Κρητικούς ήρθε το γκολ. Στο 26′ ο Σάσι με τακουνάκι βρήκε τον Κουτσιανικούλη από αριστερά, εκείνος έστρωσε στο σημείο του πέναλτι στον Ρικάρντο Βαζ ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 0-1 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα ο Άρης απείλησε με Σιώπη και Ντιγκινί όμως ο Σωτηρίου ήταν σε σωστή θέση.

Στο 44ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι μετά από αυστηρή υπόδειξη του Σέζου σε χέρι του Νάστου. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Σωτηρίου με φοβερή εκτίναξη αποσόβησε τ0 1-1. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φερέιρα πέρασε στο σπριντ τον Τζανακάκη και με σουτ παραλίγο να κάνει 2 τα τέρματα του ΟΦΗ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Στην επανάληψη ο Άρης πάλι μπήκε πιο ορεξάτος ώστε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση όμως ο Σωτηρίου δεν απειλήθηκε από δύο σουτ του Φετφατζίδη που πέρασαν άουτ στο 51′ και στο 54′. Μάλιστα στο 54′ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έγινε αλλαγή με τον Στρέζο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και να κρατάει δύσκολα το μηδέν σε σουτ του Ντιγκινί στο 71′. Στο 75′ όμως ο Άρης πέτυχε το γκολ ισοφαρίζοντας με πολύ ωραίο μακρινό και συρτό σουτ του Ρόουζ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν άφησε πίσω του τον Δεληζήση, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ο Άρης αύξησε την πίεση του όμως ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλά στημένος. Στο 89′ όμως ο Ματίγια με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Στρέζο γράφοντας το 2-1. Στο 95΄ο Μαρτίνεζ με ακόμα ένα φοβερό φάουλ έκανε το τελικό 3-1. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Άρη να παίρνει σημαντική νίκη και τον ΟΦΗ να μένει πίσω στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Οι ενδεκάδες: 

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Φετφατζίδης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Κυριακίδης, Βαζ, Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Σασί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ