Το άγαλμα του Τσαρλς Μπάρκλεϊ παρουσίασαν οι Σίξερς

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, πριν τη μεγάλη παρουσία του στους Φίνιξ Σανς, στα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του στο NBA (1984-1992) είχε φορέσει τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Οι Σίξερς λοιπόν, ύστερα από 27 χρόνια από την αποχώρησή του, τον τίμησαν με έναν ξεχωριστό τρόπο, καθώς παρουσίασαν το άγαλμά του.

Έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας θα υπάρχει πλέον και η μορφή του “Σερ Τσαρλς” για να θυμίζει σε όλους ότι ο Hall of Famer φόργουρντ φόρεσε κάποτε την φανέλα τους. Μαζί, θα υπάρχουν τα αγάλματα των Γουίλτ Τσάμπερλεν, Μπίλι Κάνινγκχαμ, Μο Τσικς, Τζούλιους Έρβινγκ, Χαλ Γκριρ και Μπόμπι Τζόουνς, άλλων θρυλικών μορφών της ομάδας.

“Είναι πολύ ωραίο. Δεν ξέρω αν ήμουν ποτέ τόσο αδύνατος” είπε ο ίδιος όταν αποκάλυψε το άγαλμά του, σκορπώντας το γέλιο. Λίγο νωρίτερα, στην συνέντευξη τύπου, ο Μπάρκλεϊ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι “θέλω ο κόσμος που θα βλέπει αυτό το άγαλμα να λέει ότι κάποτε είχαν πει σε αυτό τον τύπο ότι δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά έγινε ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ το άθλημα”.

Ο Μπάρκλεϊ, επιλέχθηκε στο Νο5 του ΝΒΑ Draft του 1984 από τους Σίξερς και πέρασε τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του στην Φιλαδέλφεια πριν παραχωρηθεί με ανταλλαγή στους Σανς το 1992. Σε αυτό το διάστημα είχε 23.3 πόντους, 11.6 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής και κλήθηκε σε 5 All Star Game.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του αγάλματος του Μπάρκλεϊ και την τρομερή του ατάκα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ