Το Α-Ω του ”Προπονητή του Καναπέ” για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ

Ο Προπονητής του Καναπέ, επανέρχεται και σχολιάζει στο Kingsport.gr με το Α-Ω του τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Αυτό λοιπόν είναι το φετινό Μουντιάλ. Το περιμέναμε, ήρθε και μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Βλέπουμε ένα όχι πολύ εντυπωσιακό θέαμα μεν, αλλά έχει εντυπωσιακά γκολ, αλλά και ανατροπές και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, όσον αφορά τις προκρίσεις.

Γιατί πώς αλλιώς να το κάνουμε, άμα όλοι οι παίκτες είναι ξεζουμισμένοι από όλη τη χρονιά με τις ομάδες τους, λογικό είναι να μην έχουν ανάσες τώρα.

Διοργανώτρια Ρωσία. Με βλέψεις και ως ομάδα και ως διοργανώτρια και ως… πολιτικά ρυθμίστρια.

Έχουμε να δούμε τώρα ευρωπαίους και λατίνους να μάχονται. Μόλις μία φορά ομάδα από τη μία ήπειρο πήρε κούπα στην άλλη (1958 η Βραζιλία στη Σουηδία και 2014 η Γερμανία στη Βραζιλία). Δεν βάζουμε βέβαια Άπω Ανατολή και Νότια Αφρική. Θα συνεχιστεί η παράδοση ή θα ξανασπάσει;

Ζήσαμε να δούμε τη Γερμανία να αποκλείεται για πρώτη φορά στην ιστορία της από τη δεύτερη φάση (σε όσα Μουντιάλ έπαιξε).

Ήττα για τα «πάντσερ» από τη Νότια Κορέα με τον Νόιερ να προσπαθεί να παραστήσει τον σέντερ φορ. Αλλά στα χάιλάιτ ήταν η νίκη επί της Σουηδίας.

Θα ζήσει ξανά μέρες ’98 η Κροατία; Σαν ομάδα μπορεί. Η πορεία θα δείξει.

Ιστορία γράφεται πάντως. Κάθε Μουντιάλ μας αφήνει και κάτι χαρακτηριστικό.

Κάρτες και fair play. Η Ιαπωνία προκρίθηκε έναντι της Σενεγάλης γιατί είχε λιγότερες κίτρινες! Και εντάξει, άμα ήταν ισόπαλοι σε βαθμούς, γκολ, διαφορά γκολ και με 2-2 το μεταξύ τους ματς, το επόμενο κριτήριο ήταν αυτό.

Λάτιν. Και ειδικά η Αργεντινή απογοήτευσε αλλά πέρασε. Για να λέμε και του στραβού του προπονητή του καναπέ το δίκιο, αυτό δεν είναι ομάδα. Παιδική χαρά είναι. Δεν γίνεται οι παίκτες (ακόμα και ο Μέσι) να παραγκωνίζουν τον προπονητή τους. Κάθε ένας στην ομάδα έχει το δικό του ρόλο.

Μαστσεράνο. Που το παίζει και μαχητής με τα τάκλιν και τα αίματα στο πρόσωπο. Πριν από 10 χρόνια ήταν παικταράς, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος και ο Μαστσεράνο απλά κοροϊδεύει, δεν βοηθάει ουσιαστικά.

Ντροπή του ποδοσφαίρου. Εκείνο το Δανία-Γαλλία 0-0 του 3ου ομίλου. Ήξεραν πως η ισοπαλία τους βολεύει και τους δύο για να προκριθούν και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Πασούλες στην άμυνα μόνο….

Ξανά από σήμερα μπάλα.

Όντως ρε παιδιά, φοβερός παίκτης αυτός ο… «own goal» που είναι πρώτος σκόρερ. Ε, όλοι κάνουν τέτοια αστειάκια, να μην κάνουμε και εμείς;

Πάντως ο Σαλάχ απογοήτευσε. Ήταν ο τραυματισμός… ήταν η γεμάτη χρονιά… Από την άλλη ο Ουάρντα ήταν πιο αξιοπρεπής.

Ρονάλντο Κριστιάνο. Έχει γίνει πιο ομαδικός στην Πορτογαλία, αλλά όλη η ομάδα εξαρτάται από αυτόν. Πρόπερσι, στον τελικό «ξύπνησαν» και έπαιξαν αφού τραυματίστηκε. Άρα δεν είναι Πορτογαλία, είναι Κριστιάνο.

Σαλόνι χαλαρώνω τσόκο μαροκάνα. Ναι, Μαραντόνα! Αυτό το είδωλο (και από την καλή και από την κακιά άποψη) έχει κλέψει και πάλι την παράσταση. Γιατί; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ! Τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με τις αντιδράσεις του. Τη μία τον παίρνει ο ύπνος, την άλλη προσεύχεται και την άλλη δείχνει… πόσο ήταν το σκορ λίγο πριν.

Τώρα; Τώρα νοκ άουν. Φάση των «16». Με ωραία ματς που στην ουσία τώρα ξεκινάει το Μουντιάλ.

Υστερία στον Παναμά για το γκολ που πέτυχαν κόντρα στην Αγγλία. Και με το δίκιο τους, αφού είναι το πρώτο τους γκολ στην πρώτη τους συμμετοχή. Και ας ήρθε και άλλο ένα μετά στο Παναμάς-Τυνησία, που είναι πολύ μερακλής όποιος το παρακολούθησε.

Φυσικά και το στοίχημα έχει την τιμητική του. Αν τολμήσω να κάνω κάποια πρόβλεψη θα πόνταρα… Βασικά όχι, δεν θα κάνω πρόβλεψη! Υπάρχει στήλη bet στο Kingsport.gr, μην σας πάρω στο λαιμό μου και πάτε κουβά…

Χωρίς να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα, η επικαιρότητα είναι καυτή (πώς ήταν ο καιρός τις τελευταίες ημέρες; Καμία σχέση…) και θα τη σχολιάσουμε και αυτή.

Ψηθείτε για ωραία πράγματα!

Ώρα για περισσότερη μπάλα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ