Το ιστορικό προφίλ των δυο αντιπάλων της ΑΕΚ

Αντίπαλο με μεγάλο όνομα και ιστορία στην Ευρώπη θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Champions League 2018-19, καθώς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού,  Σέλτικ- Ρόζενμποργκ.

Οι αγώνες για το δεύτερο προκριματικό γύρο, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου στη Γλασκώβη και την 1η Αυγούστου στο Τροντχάιμ, της Νορβηγίας.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 7 ή 8 Αυγούστου στην έδρα του αντιπάλου και η ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα στο ΟΑΚΑ.

ΣΕΛΤΙΚ, η «Αυτοκράτειρα» με τα 100 στέμματα

Ποδοσφαιρικός σύλλογος της Γλασκώβης,  που μονοπωλεί τους τίτλους στη Σκωτία, ενώ έχει σβήσει την λέξη ανταγωνισμός από το λεξιλόγιό της, καθώς κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί της. Έχει κατακτήσει τα επτά τελευταία πρωταθλήματα, ενώ συνολικά μετρά περισσότερους από 100 τίτλους. Ιδρύθηκε το 1888 και στην ιστορία της έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 49 πρωταθλήματα Σκωτίας, 38 κύπελλα, 17 Λίγκ Καπ Σκωτίας και ένα ευρωπαϊκό.

Η Σέλτικ στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του  Champions League, επικράτησε  δύο φορές με σκορ 3-0 της Αλασκέρτ από την Αρμενία.

Ο προπονητής Μπρένταν Ρότζερς, κάθεται στον πάγκο της Σέλτικ από το 2016 , με τον 45χρονο  Βορειοϊρλανδό να έχει πλούσιο βιογραφικό, όπως η επιτυχημένη τριετία του (2012-15) στον πάγκο της Λίβερπουλ. Από την φετινή σεζόν ξεχωρίζουν οι διεθνείς με την Εθνική ομάδα της Σκωτία Γκρεγκ Γκόρντον (τερματοφύλακας), Σκοτ Μπράουν (μέσος), Κέιλουμ ΜακΓκρέγκορ (μέσος), Λι Γκρίφιθς (επιθετικός) αλλά και οι τρεις Γάλλοι της ομάδας, οι  Μούσα Ντεμπελέ, Όντσον Έντουαρτ και Ολιβιέ Εντσαμ.

Για την ιστορία… ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στη Σέλτικ ήταν ο Γιώργος Σαμαράς, από το 2008 έως το 2014. Αγωνίστηκε σε 155 παιγνίδια και σημείωσε 52 γκολ, τα 13 από τα οποία ήταν σε ευρωπαϊκά παιγνίδια.

Η Σέλτικ έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά με ελληνική ομάδα, στο πλαίσιο  ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για τον Α΄ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) αντιμετώπισε σε διπλά παιγνίδια τον Ολυμπιακό το 1974 και αποκλείστηκε .

 

Ρόζενμποργκ, τα «παιδιά των Τρολ»

 

Η Ρόζενμποργκ εδρεύει στο Τρόντχαϊμ της Βόρειας Νορβηγίας, ιδρύθηκε το 1917 και έχει στην κατοχή της 25 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ Νορβηγίας. Η νορβηγική ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβο για την «Ένωση», καθώς δεν έχει κατακτήσει κανέναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Την  περσινή χρονιά η Ρόζερμποργκ έκανε το νταμπλ, το οποίο ήταν το 8ο στην ιστορία της, παίρνοντας το πρωτάθλημα με διαφορά 12 βαθμών(μετά από πέντε χρόνια)  και το κύπελλο επί της Σάρπσμποργκ. Με αυτόν τον τρόπο, «τα παιδιά των τρολ» συμμετέχουν στα προκριματικά του φετινού Champions League.

Οι Νορβηγοί  επικράτησαν και απέκλεισαν την ισλανδική, Βαλούρ Ρέικιαβικ  στη ρεβάνς της Νορβηγίας, όπου η Ρόζενμποργκ με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκλας Μπέντνερ  κατάφερε να πάρει την πρόκριση με  3-1.

Η παρουσία της ομάδας στο Champions League σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ρόζενμποργκ στο νορβηγικό πρωτάθλημα, είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του  τεχνικού Κάρε Ίνγκεμπρίγκτσεν, από τον πάγκο της. Με τον Ρίνι Κούλεν να είναι ο προσωρινός αντικαταστατής του.

Όσον αφορά το ρόστερ της, σίγουρα ξεχωρίζει ο Δανός επιθετικός Νίκλας Μπέντνερ, αλλά και ο Μάικ Γένσεν,  ο οποίος αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου. Στην αμυντική λειτουργιά της Ρόζενμποργκ ξεχωρίζουν οι  έμπειροι Αλεξάντερ Σόντερλουντ και Τόρε Ρεγκίνιουσεν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ