Το Μπενίν απέκλεισε το Μαρόκο στα πέναλτι!

Σπουδαία πρόκριση πήρε το Μπενίν κόντρα στο απόλυτο φαβορί, Μαρόκο, με 4-1 στα πέναλτι, έπειτα από το ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια και πήρε ιστορική πρόκριση στους “8” του Κόπα Άφρικα για πρώτη φορά.

Το Μπενίν, στην τέταρτη συμμετοχή του στο θεσμό, δεν δίστασε να κοιτάξει στα… μάτια το Μαρόκο, που μετράει μια κατάκτηση το 1976.

Πήρε την πρόκριση χάρη στο μοιραίο χαμένο πέναλτι του Ζίγιεχ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου όλα θα είχαν τελειώσει εάν ευστοχούσε.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ’ ολοκλήρου στο Μαρόκο, που έκανε έξι τελικές προπάθειες και πίεσε για το γκολ. Ωστόσο, δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Κασίφα, ο οποίος κράτησε εύκολα το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς και το Μπενίν άρχισε σιγά σιγα να… βγαίνει απ’ το “καβούκι” του. Στο 53′ ο Μπελχαντά έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και στην αντεπίθεση ο Αντιλέχου, μετά από σέντρα ακριβείας του Σουκού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπονό, κάνοντας στο 53′ το 1-0 για το Μπενίν.

Οι Μαροκινοί έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν με ωραίο γκολ του Γιουσέφ Ελ Νεσίρι στο 76′.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σέσενιον μάρκαρε απρόσεκτα και ο Καρβάλιο έδειξε την άσπρη βούλα. Ο 26χρονος άσος του Άγιαξ, Χακίμ Ζίγιεχ, ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει το Μαρόκο στην επόμενη φάση με επική ανατροπή.

Στην παράταση:

Στο έβδομο λεπτό της παράτασης (97′) ο Καλέντ Αντενόν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και το Μπενίν κλήθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για τα εναπομείναντα 22 λεπτά.

Σ αυτό το διάστημα δέχθηκαν πίεση, χωρίς όμως κάποια σημαντική ευκαιρία.

Στα πέναλτι:

Η ψυχολογία των τυπικά φιλοξενούμενων φαινόταν πως βρίσκεται στα ύψη, γεγονός που αποτυπώθηκε στις εκτελέσεις πέναλτι.

Το φαβορί δε μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση του χαμένου πέναλτι στην κανονική διάρκεια και το άγχος κυρίευσε τους πάικτες του Μαρόκο. Μπουφάλ και Ελ Νεσίρι αστόχησαν στο δεύτερο και τρίτο πέναλτι, με τον Μαμά να “γράφει” το 4-1 και να στέλνει την ομάδα του Ντουσουγιέ και ολόκληρη τη χώρα του Μπενίν στα ουράνια.

Mαρόκο (Ρενάρντ): Αμραμπάτ (88′ Ιντρισί), Μπελχαντά (59′ Μπουφάλ), Μπονό, Μπουσουφά, Ντα Κόστα, Ντιράρ (74′ Μαζραουί), Ελ Αχμάντι, Εν Νεσίρι, Χακίμι, Σάις, Ζίγιεχ

Μπενίν (Ντουσουγιέ): Αντενόν, Αντεότι, Αντιλέχου, Ντοσού (87′ Τιτζανί), Ιμόρου, Κασίφα, Μαμά, Ποτέ, Σέσενιον, Σουκού (69′ Τζίλια), Βερντόν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ