Το τέλος του σερί κι η άμυνα των τριών…

Ο Νίκος Στρατής εγκαινιάζει τη στήλη του στο Kingsport.gr και σχολιάζει το ρεκόρ που δεν κατάφερε να πετύχει η Τσέλσι, για την συνταγή επιτυχίας του Κόντε, αλλά και για τα αδύναμα σημεία των «μπλε» που πρέπει να προσέξει.

Τελικά …όνειρο ήταν και πάει! Η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε δεν έφτασε ποτέ στην …πολυδιαφημισμένη 14η συνεχόμενη νίκη της στην Premier League που θα ήταν και το απόλυτο ρεκόρ σερί νικών στο ίδιο πρωτάθλημα.

Η πρωτοπόρος της φετινής Premiership τα βρήκε …σκούρα στο “White Hart Lane” με την Τότεναμ χάρη στα γκολ του πιο “hot” ποδοσφαιριστή αυτή την εποχή στο Νησί, του σούπερ φορμαρισμένου Ντελε Άλι (10 γκολ στο πρωτάλθημα, όσα και ο “φουνταριστός των “σπιρουνιών” Χάρι Κέιν!), ο οποίος …πλήγωσε την “Μπλε” άμυνα με δύο κεφαλιές-μαχαιριές μετά από τις σέντρες του Δανού Έρικσεν που το βράδυ της Τετάρτης τον έβρισκε με …GPS! Η Τότεναμ και στις δύο περιπτώσεις (κι όχι μόνο) “σημάδεψε” την αδυναμία που εμφανώς είχαν στον αέρα οι Λονδρέζοι του Κόντε στα δεξιά της άμυνας τους, στον χώρο ανάμεσα σε Αθπιλικουέτα και Μόουζες. Και επιπλέον έχοντας πια και η ομάδα του Ποτσετίνο άμυνα τριών (Ντάιερ, Φερντόνχεν, Αλντερβάιρελντ), θωράκισε τα δικά της μετόπισθεν, με στόχο να περιορίσει τους κινδύνους στην εστία του Λορίς.

Μιλώντας για άμυνα τριών, η Τσέλσι τον περασμένο Σεπτέμβριο ψαχνόταν …αγρίως μετά τις “σφαλιάρες” από Λίβερπουλ εντός (1-2) και Άρσεναλ εκτός (3-0). Ήταν το …σημείο μηδέν που ο Κόντε αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που σκεφτόταν από πέρσι την άνοιξη όταν συμφωνούσε με τον Αμπράμοβιτς. Άμυνα με τρία στόπερ (σήμα κατατεθέν ομάδας Αντόνιο Κόντε) και τα αποτελέσματα άμεσα και εντυπωσιακά: Έξι σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ (!), ανάμεσα τους οι θρίαμβοι 3-0 επί της πρωταθλήτριας Λέστερ και 4-0 κόντρα στην Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο! Ακόμα κι όταν δέχτηκε γκολ στο “Stamford Bridge”  από την …Τοτεναμ στο τέλος του περασμένου Νεομβρίου, το γύρισε με τα γκολ από Πέδρο και Μόουζες, όπως το ίδιο έκανε και μέσα στο “Etihad” επιστρέφοντας από το 0-1 και φέύγοντας με περηφανή νίκη μέσα στο …άντρο της Σίτι του Γκουαρδιόλα με 3-1. Στην συνέχεια άλλα τέσσερα “clean sheet” και ισάριθμες νίκες με Γουεστ Μπρομ, Σάντερλαντ, Πάλας και Μπόρνμουθ (οι τρεις πρώτες με το “επαγγελματικό” 1-0) πριν το εντός έδρας 4-2 την παραμονή πρωτοχρονιάς κόντρα στην Στόουκ και προτού έρθει η ήττα από την Τότεναμ.

Μόνο που ο Κόντε (που εξακολουθεί να έχει προβάδισμα στην βαθμολογία, +5 από Λίβερπουλ, +7 από Τότεναμ και Σίτι) θα πρέπει να δώσει λίγη παραπάνω έμφαση και στο δημιουργικό κομμάτι (προχτές έριξε …άρον άρον στη μάχη Σεσκ, Γουίλιαν και Μπατσουαγί, άλλα έμοιαζε να είναι αρκετά αργά) αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το φινάλε. Ο Ντιέγκο Κόστα που πολλες φορές μοιάζει (και είναι) ασταμάτητος, έχει έφεση στις …μανούρες και τις κάρτες, οι ποιοτικοί Αζάρ και Φάμπρεγας δεν είναι πάντα σταθεροί ενώ ο Κόντε ακόμα δεν εμπιστεύεται τον Γουίλιαν, όσο η Τσέλσι του Μουρίνιο.

Έρχονται σύντομα δύσκολα ματς κόντρα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ και οι …ελεύθεροι από Ευρώπη φέτος “μπλε” επιθυμούν να μπουν στον Φεβρουάριο με καλή βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους, όταν εκείνοι θα επιστρέψουν και στις δικές τους εκτός συνόρων υποχρεώσεις. Η άμυνα των τριών είναι η …αγαπημένη συνήθεια του Κόντε που του έχει δώσει μεγάλες νίκες με Ιταλία, Γιουβέντους κλπ, αλλά τη συγκεκριμένη τριάδα (Κέιχιλ, Λουίζ, Αθπιλικουέτα) δεν την λες ακριβώς και την πλέον αξιόπιστη της Ευρώπης. Κι αν ο Κόντε κρατάει το 1-0 με τις …Μίντλεσμπρο και τις Σάντερλαντ, ξέρει καλά πως δύσκολα το ένα γκολ θα του φτάσει στα μεγάλα ματς με τους συνδιεκδικητές της  Premier. Αυτά δηλαδή που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ