Ένα βήμα πριν την… πηγή Τότεναμ και Άγιαξ

Για την ημιτελική φάση του Champions League, η Τότεναμ θα υποδεχτεί σήμερα (22:00) τον Άγιαξ στο Στάδιο Τότεναμ Χότσπουρ για τον πρώτο αγώνα της σειράς.

Οι δύο φετινές εκπλήξεις της διοργάνωσης συγκρούονται μεταξύ τους, αποκλείοντας μεγαθήρια και φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης και βρίσκονται ένα βήμα μακριά από τον τελικό της Μαδρίτης.

Η Τότεναμ έφτασε μέχρι εδώ αποκλείοντας στην φάση των «16» την Ντόρτμουντ και στην φάση των «8» την Μάντσεστερ Σίτι και πέρασε στα ημιτελικά για  πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τους Οριέ και Κέιν λόγω τραυματισμού και τον Σον Χιουνγκ-Μιν λόγω καρτών. Για βασικός επιθετικός θα αγωνιστεί ο Γιορέντε.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Σάντσες, Έρικσεν, Βερτόνγκεν και  Αλντερβάιρελντ, που αγωνίζονται στην Τότεναμ, έχουν παίξει παλαιότερα και με τα χρώματα του Άγιαξ. Δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα του Kingsport.gr

Από την άλλη, ο Άγιαξ κατάφερε να αποκλείσει στην φάση των «16» την Ρεάλ Μαδρίτης και στην συνέχεια «πέρασε» το εμπόδιο της Γιουβέντους για την φάση των «8», μάλιστα με εντυπωσιακές εμφανίσεις και με εκτός έδρας νίκες. Για τον Αίαντα θα απουσιάσουν οι Μπαντέ και Έιτινγκ, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Λονδίνο λόγω τραυματισμού.

Η Τότεναμ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, μιας και θα αγωνιστεί εντός έδρας. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα, παίρνοντας την νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στην Ολλανδία, που θα γίνει στις 8 Μαΐου.

Διαιτητής του αγώνα θα είανι ο Ισπανός ρέφερι, Antonio Mateu.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ