Φερέιρα: “Κάναμε αυτό που έπρεπε και εκεί τελείωσαν όλα”

Ο Αμπέλ Φερέιρα στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, φρόντισε να αποθεώσει τους ποδοσφαιριστές του για την νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα: «Νομίζω καθαρά όσον αφορά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, η διαφορά είναι η αποτελεσματικότητα που δείξαμε στη πρώτη, μεγάλη φάση που είχαμε. Τότε, σε μία ίσως μεγαλύτερη φάση δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ενώ σήμερα το κάναμε».

Πρόσθεσε πως: «Εδώ στην Ελλάδα, οι ποδοσφαιριστές μου είναι η οικογένεια μου όπως έχω ξαναπεί. Μέχρι τώρα, έχουμε κάνει όλοι μαζί μία καλή δουλειά, με πολλές δυσκολίες όπως είναι φυσικό. Αυτή η προημιτελική φάση, θα μπορούσε να είχε τελειώσει στην έδρα μας, στις ευκαιρίες που είχαμε εκεί. Αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Σήμερα προσπαθήσαμε να έχουμε μία παρόμοια εμφάνιση με το πρώτο παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο, παρόλο που δεν ελέγχεις το αποτέλεσμα, ελέγχεις την απόδοσή σου και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις καλά.

Είπα χθες στους παίκτες μου, ότι αν παίξουμε στο σημερινό παιχνίδι και σκοράρουμε πρώτοι, τότε θα σκοτώσουμε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία του αντιπάλου. Αν δεχόμασταν γκολ, ο αντίπαλος θα πίστευε πολύ σε αυτό. Ξέραμε ότι θα υποφέραμε λίγο, θα είχαμε πιο κοντά τις γραμμές μας και ο αντίπαλος θα έπρεπε να ρισκάρει. Οι παίκτες μου, ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν, μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, κάναμε αυτό που έπρεπε στην πρώτη φάση που είχαμε και εκεί τελείωσαν όλα. Πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια για όσα έκαναν σε αυτή τη προημιτελική φάση και πραγματικά έδειξαν χαρακτήρα».

Ερωτηθείς για το δίδυμο Μίσιτς-Μαουρίσιο: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δίδυμο στα χαφ που ξεκίνησε τη σεζόν ήταν ο Ομάρ και ο Εσίτι. Πέρυσι ο Μίσιτς ήταν πέμπτη επιλογή στη μεσαία γραμμή. Ήταν ο Ολιβέιρα, ο Σάκχοφ, ο Κάνιας, ο Μαουρίσιο που είχαν πάρει περισσότερα παιχνίδια. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι τα χαφ μας να έχουν αρμονία μεταξύ τους. Θεωρώ ότι πλέον, όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι το ομαδικό παιχνίδι είναι το ατού αυτής της ομάδας και σε αυτό επενδύουμε. Εξαρτόμαστε από κάθε παίκτη ως μέλος της ομάδας και όλοι αγωνίζονται ακόμη καλύτερα. Ο Πέλκας δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι και σήμερα έκανε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης. Όποιος παίκτης έρθει από τον πάγκο, θέλουμε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Αποτελούν όλοι κομμάτια της ομάδας. Ο Πασχαλάκης πήρε την ευκαιρία μου και είπε ότι “είμαι εδώ και μπορείς να με υπολογίζεις”. Το ίδιο και ο Μιχαηλίδης και πρέπει να δώσω τα εύσημα και στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ για αυτά τα παιδιά».

Για την αλλαγή στην εικόνα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε ξεπεράσει αυτή την περίοδο. Κάθε ομάδα έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή της μέσα σε μία σεζόν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι, πιστεύοντας στο πλάνο μας είτε όταν τα πράγματα πάνε καλά, όπως τώρα, είτε όταν δεν πάνε καλά, όπως ήταν πριν από 15 ημέρες. Το μοναδικό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να εξελίξω τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι για τα αποτελέσματα, γιατί αυτά κρίνονται από πολλούς παράγοντες. Προσπαθώ να κάνω την καλύτερη δουλειά.

Θα πω κάτι απλό. Ούτε σήμερα είμαι ο καλύτερος προπονητής, ούτε αύριο θα είμαι ο χειρότερος. Παρουσιάζουμε ένα έργο. Οι κανόνες του ποδοσφαίρου είναι απλοί και ξεκάθαροι για όλους. Για τον προπονητή, τη διοίκηση, τους παίκτες, για όλους… Όταν υπέγραψα για 3 χρόνια, ήξερα ότι θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα κατακτήσει κι άλλους τίτλους και ο μεγάλος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League. Είναι ένα τριετές πλάνο επαναλαμβάνω και με βάση αυτό, λειτουργώ».

Σχετικά με τις στιγμές που ζει στον ΠΑΟΚ και την στήριξη από τον Ιβάν Σαββίδη: «Από την πρώτη μέρα, ένιωσα την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη και των παικτών και του κ. Σαββίδη. Μου άρεσε πολύ που μου έδωσε πολλές συμβουλές που τις κρατάω και είναι πολύ χρήσιμες. Είμαι σίγουρος ότι είτε έρθουν μέρες με βροχή, είτε με ηλιοφάνεια, εμείς θα είμαστε εδώ ενωμένοι και δυνατοί, να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον Πέλκα και τον Πασχαλάκη: «Η φωτογραφία του Πασχαλάκη είναι λίγο σκληρή. Είναι αρκετά νωρίς και δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Δε φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα το δούμε αύριο. Όλη η ομάδα έδειξε μεγάλο θάρρος, ήρθε εδώ και πήρε την πρόκριση κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

πηγή: paokday.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ