Φερέιρα: «Μόνος μας στόχος, να περάσουμε τον Άγιαξ»

Ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ, επανέλαβε κάτι το οποίο πολλάκις έχει τονίσει ότι το μεγάλο κίνητρο του Δικεφάλου είναι να γράψει ιστορία. Να περάσει από τον Αγιαξ και να συνεχίσει την πορεία του και την προσπάθειά του να γράψει ιστορία μπαίνοντας στους ομίλους.

Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: “Είναι λογικό και το αισθάνομαι και εγώ ότι κάθε ημέρα γινόμαστε και καλύτεροι. Για εμάς ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Η οπτική παραμένει η ίδια και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερη οργάνωση και καλύτερες ιδέες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ακόμη: “Αυτοί οι παίκτες έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι όμως διψασμένοι για ακόμα περισσότερα πράγματα. Η πρόκριση επί του Αγιαξ είναι το πρώτο από αυτά. Έχουμε μία ξεκάθαρη σκέψη. Να περάσουμε από αυτό τον σπουδαίο αντίπαλο”.

Αναφέρθηκε στην τακτική: “Σίγουρα θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλο. Η τακτική μας βέβαια θα πρέπει να είναι προσεκτική. Επιθετική αλλά προσεκτική”.

Πρόσθεσε: “Το ποδόσφαιρο με έχει διδάξει πολλά. Και ένα από αυτά είναι πως όλα είναι πιθανά. Το πρώτο βήμα είναι να το πιστέψεις εσύ μέσα σου και αυτό οι ποδοσφαιριστές μας το έχουνε. Αύριο οι παίκτες θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν το θάρρος μέσα σε αυτό το γήπεδο να ακολουθήσουν τη στρατηγική που έχουμε επιλέξει για να φέρει την πρόκριση. Το μεγαλύτερο κίνητρο έρχεται μέσα από εμάς. Απαιτώ από τους παίκτες να δίνουνε κάθε μέρα το 100% και αν το κάνουν αυτό θα είναι πιο έτοιμοι.
Αύριο μας δίνεται ευκαιρία να συνεχίσουμε και να γράψουμε μια νέα σελίδα δόξας στην ιστορία του συλλόγου. Ξέροντας και σεβόμενοι πάρα πολύ την ιστορία του αντιπάλου μας. Από τη μια πλευρά είναι ο ρεαλισμός και από την άλλη η φιλοδοξία.

Είπε ακόμη: “Από την πρώτη στιγμή που είμαι στον ΠΑΟΚ, εδώ και έναν μήνα, προσπαθώ να επιβάλω την τακτική μου. Ο συνάδελφος του Αγιαξ είναι στην τρίτη σεζόν και ακολουθεί τη σχολή του Μίχελς, του Κρόιφ, του Γκουαρδιόλα, ένα στυλ ποδοσφαίρου που μου αρέσει.
Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να έχουμε τη στ στρατηγική αντιμετώπισης ενός μεγάλου αντιπάλου όπως είναι ο Άγιαξ. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα από τα κλειδιά στο παιχνίδι. Το καθαρό μυαλό. Τα πόδια πάντα αντιδρούν στο μυαλό. Θα πρέπει να αντιδρούμε σε όλες τις στιγμές είτε όταν είμαστε στην επίθεση, είτε όταν θα αμυνθούμε. Για μένα το πιο σημαντικό -και το επαναλαμβάνω- είναι το κίνητρο που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να βρούμε το θάρρος και το ποδοσφαιρικό θράσος να δείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά”.

Πρόσθεσε: “Ακόμη και πριν μπει ο Άγιαξ στον δρόμο μας, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Και παραμένει ξεκάθαρος. Προσπαθώ με τους παίκτες να κάνουμε το καλύτερο. Αύριο είναι μια ακόμη ευκαιρία, μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε ένα κράμα ποδοσφαιριστών με μεγάλη εμπειρία και από κάποιους που δεν έχουν τόση. Οπότε, ό,τι κι αν συμβεί κέρδος θα έχουμε.
Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος όμως το ξαναλέω. Να περάσουμε. Είτε με μια ισοπαλία μεγάλο σκορ, 3-3, είτε να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Στο τέλος ρωτήθηκε αν μπορούνε οι εκπρόσωποι του Τύπου να παρακολουθήσουν όλη την προπόνηση του ΠΑΟΚ και όχι μόνο το -καθιερωμένο- πρώτο τέταρτο. Είπε χαμογελώντας κάποια στιγμή: “Η σημερινή προπόνηση δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Θα είναι μια προπόνηση που οι ποδοσφαιριστές θα προσαρμοστούν στο γήπεδο, στο χορτάρι. Όποιοι προπονηθούν σήμερα θα είναι διαθέσιμοι αύριο για τον αγώνα”.

 

Μπίσεσβαρ: “Να διατηρήσουμε την ηρεμία μας για να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες”

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Αγιαξ.

Ο Μπίσεσβαρ μιλώντας στα ολλανδικά αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση.

Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: “Τα 15 πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά. Θα πρέπει να παραμείνουμε στο δικό μας παιχνίδι. Ξέρουμε πώς παίζει ο Αγιαξ αλλά και εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας”.

Για το πώς είναι για τον ίδιο να παίζει στην Ολλανδία είπε: “Είναι σαν να έρχομαι σπίτι. Φυσικά, προετοιμαστήκαμε και εδώ στην Ολλανδία. Ο Αγιαξ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά και για εμάς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία”.

Για τον Αγιαξ είπε: “Την προηγούμενη σεζόν πήγε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι καλό για το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Θέλει και τώρα να προκριθεί αλλά και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δυσκολέψουμε σε αυτό”.

Είπε ακόμη: “Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που θα μας δοθούν σε αυτό το παιχνίδι”.

Πρόσθεσε: “Αυτή τη φορά θα πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας για να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες”.

Είπε ακόμη: “Πιστεύω ότι θέλεις να γράψεις ιστορία. Θέλεις να περάσεις στη φάση των ομίλων και να βγάλεις ό,τι καλύτερο έχεις μέσα σου”.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει στην πρόκριση του ΠΑΟΚ είπε: “Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν το πίστευα. Είμαστε δεμένη ομάδα και είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον. Θέλουμε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε. Δικός μας σκοπός είναι να δούμε τις αδυναμίες της άλλης ομάδας και να σκοράρουμε. Πιστεύω στη δική μου ομάδα, στον προπονητή μας και σε εμάς”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ