“Χρυσές” οι Κυρίδου- Μπούρμπου, “Χάλκινοι” οι Παλαιοπάνος και Καλανταρίδης

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Παλαιοπάνος και Καλανταρίδης.

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ κι έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άϊρες έχοντας νικήσει σε όλους  τους αγώνες που έχουν π[άρει μέρος ως πλήρωμα. Πλέον τις περιμένει και το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην κούρσα τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στη τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09.

Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δυο κωπηλάτες μας ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε τα συγχαρητήριά του: “Συγχαίρω τις “χρυσές” Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου και τους “χάλκινους” Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23! “Αργοναύτες” στη Φλόριδα, τα πληρώματα των δικώπων, τίμησαν την παράδοση της Ελλάδας με το νερό, έχοντας πυξίδα στην πρόοδο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ