Αντώνης Στεργιάκης: «Είναι τιμή για κάθε αθλητή να κληθεί στην Εθνική ομάδα»

 Το αστέρι της Σλάβιας Σόφιας, Αντώνης Στεργιάκης μιλά στον Αντώνη Μουστάκα.

Ο «μικρός βράχος» της εστίας της Σλάβια Σόφιας, Αντώνης Στεργιάκης, μιλάει στο Kingsport.gr και στον Αντώνη Μουστάκα για τους προσωπικούς  και ομαδικούς στόχους,  αλλά και για την προσαρμογή του στην Βουλγαρία.

Ο Αντώνης Στεργιάκης γεννήθηκε 16 Μαρτίου του 1999 στην Θεσσαλονίκη είναι 18 ετών. Την τέχνη της μπάλας την έμαθε από της ακαδημίες του Άρη, υστέρα ο νεαρός παίκτης μετακόμισε στην Θύελλα Φιλώτα, οπού αγωνίστηκε για μία σεζόν (2014-2015) στην Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Τι στόχους έχεις τόσο σε ομαδικό, όσο και προσωπικό επίπεδο στη Σλάβια Σόφιας;

«Ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και να διεκδικήσουμε μια θέση στην Ευρώπη. Προσωπικός στόχος είναι η καθιέρωση μου στην αρχική ενδεκάδα».

Πως σου φέρονται οι ιθύνοντες της Σλάβια Σόφιας;

«Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα στην Σόφια η ομάδα με αγκάλιασε και τους ευχαριστώ πολύ γιατί με αυτόν το τρόπο ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ!»

Μετακόμισες στην Βουλγαρία σε ηλικία 16 ετών ήταν δύσκολη η απόφαση  σου;

«Σίγουρα ήταν μια δύσκολη απόφαση, γιατί το ν’ αφήσεις πίσω την οικογένεια σου και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο σε μια άλλη χώρα είναι μεγάλο ρίσκο. Παρόλα αυτά δεν είχα πρόβλημα, γιατί έφυγα για να κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ!»

Προσαρμόστηκες εύκολα στο Βουλγαρικό ποδόσφαιρο; Είναι εύκολο ή δύσκολο  πρωτάθλημα;

«Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να προσαρμοστώ στους ρυθμούς του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, διότι δεν διαφέρει και πολύ από του ελληνικού. Το επίπεδο είναι υψηλό, αν σκεφτείς ότι κάθε χρόνο υπάρχουν ομάδες που στέκονται αξιοπρεπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Υπάρχουν Έλληνες στην Σόφια;

«Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, όχι μόνο στην Σόφια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας».

Τι σου έχει μείνει περισσότερο σαν ποδοσφαιρικό γεγονός  στην Βουλγαρία;

«Τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην Βουλγαρία έχω βιώσει αρκετά γεγονότα, χαρούμενα και δυσάρεστα, αλλά αυτό που μου έχει μείνει και θα θυμάμαι είναι η συμπεριφορά των φιλάθλων στα γήπεδα. Ακόμα και στα σημαντικά παιχνίδια δεν υπάρχουν φασαρίες ούτε εντός αλλά ούτε κι εκτός γηπέδου».

Ποια ήταν η συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας σου την πρώτη φορά  που σε είδαν;

«Οι φίλαθλοι μας στηρίζουν όλους τους καινούργιους αθλητές που έρχονται στην ομάδας, πόσο μάλλον αν είναι ένας αθλητής 16 χρονών».

Πως τα πας με την βουλγαρική γλώσσα;

«Παρόλο που η βουλγαρική γλώσσα είναι αρκετά δύσκολη, πλέον μπορώ και συννενοούμε κανονικά».

Τι διαφορές έχει η προπόνηση των Ελληνικών ομάδων με των ιταλικών και των Βουλγαρικών ομάδων;

«Οι προπονήσεις κάθε ομάδας δεν εξαρτώνται από την χώρα που βρίσκεται η ομάδα, αλλά από την νοοτροπία με την οποία σκέφτεται και δουλεύει ένας προπονητής. Επομένως ,είναι φυσικό κάθε ομάδα να έχει τον δικό της τρόπο προπόνησης».

Πως αισθάνθηκες όταν κλήθηκες  στην εθνική K19; Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος για την μεγάλη ομάδα;

«Όπως για κάθε αθλητή έτσι και για μένα είναι τιμή να κληθώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου. Τώρα όσον αφορά την πρώτη ομάδα, πιστεύω θα είμαι έτοιμος στο εγγύς μέλλον να κληθώ».

Κατά την γνώμη σου πότε ένας ποδοσφαιριστής θεωρείται ολοκληρωμένος ;

«Κατά την γνώμη μου ένας ποδοσφαιριστής θεωρείται ολοκληρωμένος, όταν είναι 100% έτοιμος, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά».

Σκέφτεσαι το βήμα παραπάνω στην καριέρα σου;

«Ήδη έχω κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και αυτό είναι να έρθω στην Σλάβια. Από εκεί και πέρα δουλεύω καθημερινά για να φτάσω, όσο ψηλότερα γίνεται».

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες  από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

«Απ’ ότι έχω ενημερωθεί από τον μάνατζέρ μου υπάρχουν προτάσεις, τόσο από το εξωτερικό, όσο κι απ’ την Ελλάδα».

Πως αισθάνθηκες όταν η “Tuttosport” σε είχε στην λίστα  με τα καλύτερα ταλέντα;

«Το να βρίσκομαι σε μια λίστα, όπως της “Tuttosport” είναι μια επιβράβευση για την δουλειά μου τα τελευταία χρόνια, αλλά και ένας ακόμα λόγος για αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα».

Πως και επέλεξες την θέση του τερματοφύλακα;

«Ομολογώ ότι όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, ούτε που μου πέρναγε απ’ το μυαλό  μου να γίνω τερματοφύλακας. Τότε αν με ρωτούσες, σίγουρα δεν θα διάλεγα αυτή την θέση. Τώρα πλέον είναι η θέση που δεν θα άλλαζα για καμιά άλλη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ