Βεατρίκη Σαρρή: «Νιώθω απίστευτα όταν αγωνίζομαι με την Εθνική»

Θέλει να συνδυάσει τις σπουδές με το ποδόσφαιρο και να καθιερωθεί σε μια χώρα που ζει και αναπνέει για τον Βασιλιά των σπορ. Η Βεατρίκη  Σαρρή μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο για τα όνειρα της, το Αγγλικό πρωτάθλημα και τις διαφορές με το Ελληνικό αλλά και για το σημαίνει για την ίδια να φοράει το Εθνόσημο. Τέλος η νεαρή μέσος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στον πρόσφατο άδικο αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από την προκριματική φάση του μουντιάλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Βεατρίκη τι σε έκανε να ασχοληθείς με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Εγώ έπαιζα σε ακαδημία με αγόρια 5 χρόνια και λόγω ηλικίας δεν μπορούσα να συνεχίσω στην ακαδημία εκείνη. Και έτσι πήγα στη γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά για να συνεχίσω το ποδόσφαιρο.

Και πλέον αγωνίζεσαι στην Αγγλία.

Ναι, η μαμά μου είναι αγγλίδα και πάντα ήθελα να πάω στην Αγγλία να παίξω ποδόσφαιρο. Το ψάξαμε και βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσω να πάω.

Εκεί πώς είναι;

Εκεί υπάρχει δράση, ανταγωνισμός, πάρα πολλές ομάδες. Πολύ καλές ομάδες. Δεν μοιάζει με το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Φέτος ήρθε για φιλικά στην Ελλάδα η Γουέστ Χαμ (η γυναικεία) και μου έκανε εντύπωση η οργάνωση που υπήρχε στην ομάδα Θα ήθελα το σχόλιο σου;

Έτσι είναι σε όλες τις ομάδες, ακόμα και στις μικρότερες. Προπονητής, βοηθός προπονητή, φυσικοθεραπευτής, γιατρός… είναι στο γήπεδο την ώρα που κάνεις προπόνηση, είναι 5-6 άτομα. Ακόμα και στις μικρές ομάδες.

Σε καλύπτει το αγγλικό πρωτάθλημα ή έχεις βλέψεις και για αλλού;

Με καλύπτει, θέλω να πετύχω στην Αγγλία. Σπουδάζω ταυτόχρονα αλλά θέλω να πετύχω εκεί. Αν μπορώ να καταφέρω να παίξω σε μια καλή ομάδα, καθαρά επαγγελματικά.

Συνδυάζονται στην Αγγλία σπουδές, προπόνηση, όλα αυτά;

Συνδυάζονται, γιατί παίζω και στην ομάδα του Πανεπιστημίου. Πιστεύω ότι γίνεται. Όλα γίνονται.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση… Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας έγινε στο Γουέμπλεϊ με 30 χιλιάδες κόσμο και στην Ελλάδα έγινε στη Βοιωτία με 400 άτομα. Αυτό πού πιστεύεις ότι οφείλεται;

Είναι και λίγα τα χρόνια που υπάρχει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ενώ στις άλλες χώρες, Αγγλία, Γερμανία κλπ, υπάρχει ιστορία πίσω από το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ιστορία πολλών χρόνων. Εδώ είναι πολύ καινούργιο, τώρα μπαίνουν σιγά σιγά στη διαδικασία να δημιουργηθούν ομάδες. Είμαστε στην αρχή ακόμα πιστεύω.

Έχεις κάποιον παίκτη ή παίκτρια πρότυπο;

Ναι, έχω το Μέσι και από γυναίκες την Κέλλυ Σμιθ. Έπαιζε στην Άρσεναλ.

Πάμε στην Εθνική Ελλάδας. Τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο;

Είναι τεράστια τιμή κάθε φορά που φοράω το εθνόσημο νιώθω απίστευτα, δεν υπάρχουν λόγια. Είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή να παίξει σε εθνική ομάδα.

Στο ματς με τη Γαλλία ήσουν;

Δεν ήμουνα γιατί είχα τραυματισμό εκείνη την περίοδο;

Ζήλεψες; Ήθελες να ήσουν;

Ήθελα πάρα πολύ.

Τέτοιο κλίμα έχεις συναντήσει, με τόσο πολύ κόσμο;

Όχι, ούτε στην Αγγλία. Τόσο πολύ κόσμο όχι.

Ένα σχόλιο για τον πρόσφατο άδικο αποκλεισμό από την προκριματική φάση του μουντιάλ;

Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί αυτές οι προκρίσεις δίνουν ζωή στην ομάδα, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και χτίζεται ακόμα.

Θεωρείς ότι αν ήταν η εθνική σε ένα υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι είναι τώρα, η αντιμετώπιση από τη διαιτησία θα ήταν η ίδια; Γιατί το ματς με την Αλβανία χάθηκε καθαρά από τη διαιτησίας;

Εντάξει, έτυχε σε εκείνο το παιχνίδι να παίζουμε στην Αλβανία, να είναι το γήπεδο γεμάτο. Κάτι που εδώ δεν θα γινόταν. Έχουν γίνει παιχνίδια εθνικής και δεν γεμίζει το γήπεδο. Πήγαμε στην Αλβανία και το γήπεδο ήταν γεμάτο, οι άνθρωποι υποστήριζαν την ομάδα τους. Εντάξει, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δυστυχώς. Δεν λέω ότι πρέπει να γίνονται, ότι σωστά έγινε, αλλά συμβαίνει. Ήμαστε φιλοξενούμενη ομάδα, Ελλάδα, υπάρχει ανταγωνισμός με την Αλβανία, υπάρχει όλο αυτό.

Έχει αρχίσει να γίνεται μια ανανέωση στην εθνική εδώ. Ήδη η Νάση και η Παλαμά κλήθηκαν. Θα ήθελα το σχόλιο σου

Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Πιστεύω υπάρχει πολύ ταλέντο. Η νέα γενιά φέρνει φρεσκάδα στην ομάδα και υπάρχουν πολλές προσδοκίες και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν τα κορίτσια. Στα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε καλύτερη θέση.

Και μια ευχή για το τέλος;

Θέλω ο κόσμος να είναι χαρούμενος. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θέλω να είναι χαρούμενος, όσο μπορεί να μη χάνει το χαμόγελό του. Και όσον αφορά τον αθλητισμό, εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές, μακριά από τραυματισμούς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ