Ηττήθηκε από τη Γερμανία η Εθνική Γυναικών

Την ήττα με 5-0 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών από την αντίστοιχη της Γερμανίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για το πρώτο ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προκριματική φάση για το Euro 2021.

Οι παίκτριες του Αντώνη Πριόνα στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση στην κατάταξη της FIFA και που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά τόσο του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσο και του προ διετίας Euro.

Ωστόσο, επρόκειτο για μια μονομαχία «Δαυίδ-Γολιάθ», με τις Γερμανίδες να δείχνουν την υπεροχή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο 17ο λεπτό, η Μαγκούλ έβγαλε σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, η Μπαλ έκανε κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά η Παπακωνσταντίνου και εν συνεχεία η Χατζηγιαννίδου έδιωξε.

Στο 33’ η Γερμανία άνοιξε το σκορ. Μετά από μακρινή μπαλιά, η Κνακ έκανε γέμισμα από δεξιά μέσα στην περιοχή, παρά το μαρκάρισμα της Κυνοσίδου για την Ποπ, η οποία από το ύψος του πέναλτι σκόραρε με πλασέ για το 0-1.

Στο 40’, η Μαροζάν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η Όμπερντορφ έπιασε δυνατή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 66’ η Γερμανία έκανε το 0-3. Μετά από κακή αμυντική λειτουργία, αρχικά η Ντέμπριτζ έκανε ένα σουτ που απέκρουσε η Παπακωνσταντίνου, στη συνέχεια η Μπρέμερ πλάσαρε στο δοκάρι για να έρθει η Σταρκ που με σουτ έστειλε τη μπάλα σια δίχτυα.

Στο 76’ η Μπρέμερ με ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε την Παπακωνσταντίνου για το 0-4.

Στο 84’ η Σοφία Κόγγουλη βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η Φρομς μπλόκαρε του σουτ.

Στο 86’ η Βεατρίκη Σαρρή μετά από ατομική προσπάθεια, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 90’ όμως, η Μπουλ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το τελικό 0-5.

Μετά το σημερινό ματς, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου (σε σύνολο 5 ομάδων) χωρίς βαθμούς, ενώ η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 12 βαθμούς (είχε ξεκινήσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις της).

Επόμενο παιχνίδι της Εθνικής, στις 6 Νοεμβρίου κόντρα στο Μαυροβούνιο εκτός έδρας και στη συνέχεια, στις 12 Νοεμβρίου κόντρα στην Ιρλανδία στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Ελλάδα (Αντώνης Πριόνας): Παπακωνσταντίνου, Γκάτσου (70’ Παράσχου), Κυνοσίδου (73’ Σαρρή), Χατζηγιαννίδου, Χατζηνικολάου, Κακαμπούκη, Σιδηρά (83’ Δημητρίου), Μωραΐτου, Κόγγουλη, Κοκοβιάδου, Μάρκου

Γερμανία (Μαρτίνα Βος-Τέκλεμπουργκ): Φρομς, Λόιπολτς, Μπουλ, Ελσίγκ (63’ Γκβιν), Όμπερντορφ, Μαροζάν, Ντέμπριτζ, Κνακ (59’ Μπρέμερ), Μαγκούλ, Ποπ, Ντάλμαν (46’ Σταρκ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ