Η Συμφωνία των ομάδων

Με λευκό καπνό έληξε η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αναφορικά με το μέλλον τόσο του φετινού πρωταθλήματος της Α1 όσο και των επόμενων με τη λίγκα να αποφασίζει για ριζικές αλλαγές στην μορφή αλλά και στον αριθμό των ομάδων της Basket League.

Σχεδόν ομόφωνα όλες οι ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, συμφώνησαν τα πλέι οφ να ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό μπάσκετ.

Τέλος στο πλαίσιο της συμφωνίας εντάσσεται και η απόφαση να δοθεί το τηλεοπτικό πακέτο σε κεντρική διαχείριση και σε έναν τηλεοπτικό δίαυλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ στην σημερινή συνεδρίαση:

– Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής αγωνιστικής περιόδου με συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19, και τον υποβιβασμό τεσσάρων (4) ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της Ειδικής Προκήρυξης και 32 του Κανονισμού Πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητας τους ή αποβολής τους, όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.

– Επικύρωσε την βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των πλέι οφ το προσεχές Σάββατο.

– Συμφώνησε για την επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε την ομάδα εργασίας για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για την σεζόν 2019-20.

– Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία ύστερα από διαβούλευση με τον Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

– Επίσης, πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοικτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο Πρωτάθλημα.

– Συμφωνήθηκε, τέλος, η δημιουργία οδικού χάρτη μετά από συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτονται όλων των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*