Μπερτομέου: «Με ειλικρινή διάλογο θα συνεργαστούμε με τη FIBA στο μέλλον»

Ο ιθύνων νους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βρέθηκε στο Μαυροβούνιο για τον αγώνα της Μπουντούτσνοστ με τη Χίμκι και τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις της Euroleague Basketball με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, επαναλαμβάνοντας ότι το ζητούμενο είναι ο ειλικρινής διάλογος:

«Το καλοκαίρι του 2015, η FIBA παρουσίασε μια συγκεκριμένη πρόταση με μια επενδυτική τράπεζα στις ομάδες μας, οι οποίες την απέρριψαν. Η EuroLeague ανήκει στις ομάδες της. Οι ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες. Δεν είναι μέτοχοι, είναι ιδιοκτήτες. Επομένως, αν έχεις κάτι δικό σου, κάτι που αναπτύσσεις για χρόνια, ποιο είναι το νόημα; Δεν γνωρίζω τι θα κάνει η FIBA στο μέλλον. Είναι μια νέα εποχή για την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Δυστυχώς είχαμε τα άσχημα νέα με τον θανάτου του Γενικού Γραμματέα (Πάτρικ Μπάουμαν) τον περασμένο Οκτώβριο. Η FIBA πέρασε στη νέα εποχή. Είμαι σίγουρος ότι οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις για το οικοδόμημα του μπάσκετ όμως πιστεύω ότι μέσα από τον διάλογο, τον ειλικρινή διάολογο, μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

Εξάλλου ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου στο «Σπίτι του Μπάσκετ» τόνισε σε ό,τι αφορά την EuroLeague πως «πρέπει να βρούμε μια φόρμα συνεργασίας σε πιο υψηλό επίπεδο και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με διάλογο».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*