Νίκη πρωτιάς ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, της Αγίας Παρασκευής για την 9η αγωνιστική της Α2 γυναικών με 45-38 και πλέον απολαμβάνει και πάλι την μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας.

Οι “πράσινες” κατέθεσαν στο παρκέ του “Π.Γιαννακόπουλος” ψυχή και πάθος και έχοντας οδηγό την ενέργεια που έβγαλαν στην άμυνα έφτασαν σε μία ακόμα νίκη την 8η φετινή.

Ο αγώνας τα είχε όλα και δικαιολόγησε πλήρως και την κρισιμότητα του αλλά και τη βαθμολογική θέση και των δύο ομάδων αφού και το συγκρότημα του κόουτς Αναγνωστόπουλου είναι ένα αρκετά καλοδουλεμένο σύνολο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 13-6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και στο +10(16-6) με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να έχουν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους. Σε εκείνο το σημείο όμως η “Σάντα” αντέδρασε και τρέχοντας ένα σερί 12-0 προηγήθηκε με 18-16 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι πράσινες και πάλι όμως βρήκαν τα πατήματα τους και χάρις στις Εζέτζα και Μούλη προηγήθηκαν και πάλι με 24-21 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό που μπήκε στο παρκέ με το πόδι στο γκάζι αποφασισμένος να καθαρίσει την αναμέτρηση. Αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε η ομάδα του τριφυλλιού ήταν το 39-29 του 30ου λεπτού.

Η Αγία Παρασκευή με την Γρίσπου κυρίως προσπάθησε να μπει και πάλι μέσα στην αναμέτρηση και στη διεκδίκηση της νίκης με τον Παναθηναϊκό όμως να μην το επιτρέπει με το τελικό 45-38 να δίνει την νίκη και ένα ακόμα φετινό ροζ φύλλο στην προσπάθεια για την επιστροφή στην Α1 και τα μεγάλα σαλόνια της Α1.

Κορυφαία για τον Παναθηναϊκό η Αναστασία Σλούκα με 21 πόντους και 2 τρίποντα,ενώ από την Αγία Παρασκευή η Γρίσπου είχε 11 και η Τσέρου 10.

Στα μελανά σημεία της αναμέτρησης ο τραυματισμός λίγο πριν το τέλος του αγώνα της Σύνθια Εζέτζα η οποία αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενη. Η νεαρή σέντερ σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ χτύπησε στον δεξί αστράγαλο.

Παναθηναϊκός-ΓΣ Αγ. Παρασκευής 45-38
Διαιτητές: Πλιάκας-Γαρίνη
Δεκάλεπτα: 13-6, 24-21,  39-29, 45-38
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης):  Κάσδαγλη 1, Μούλη 14, Μαυράκη, Κοίλια Ν., Ακριβού, Ευαγγελάτου, Αρβανίτη, Σλούκα 21 (2), Μούτσα , Σιγάλα 2, Εζέτζα 7, Τριανταφύλλου.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αναγνωστόπουλος –Στρατάκος): Γκαγκανάτσου, Κλειτσα 7 (1), Γκανιά, Κοντογιάννη 2, Γρίσπου 11 (1), Τσέρου 10 (2), Παπαντώνη, Ακρίβου, Πετυχάκη, Αμίτση, Κούκη, Ανωγειανάκη 8.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ