Ξύπνησε από το κώμα ο Αμπντελάκ Νούρι

Στις 8 Ιουλίου του 2017 στο φιλικό του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης στην Αυστρία, ο Αμπντελάκ Νούρι του “Αίαντα”, 20 ετών τότε, κατέρρευσε αναίσθητος.

Οι γιατροί διέγνωσαν λίγες μέρες μετά, την ύπαρξη μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης, με τον ίδιο να είναι σε καταστολή.

Σήμερα τα νέα είναι ευχάριστα, μιας και ο Νούρι όπως ανακοίνωσαν μέλη της οικογένειάς του σε εκπομπή της Ολλανδίας, ξύπνησε από το κώμα, ανταποκρίνεται στους γύρω του και είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασής του.

Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα».

Ο Νούρι έχει μαροκινή καταγωγή, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ολλανδίας. Ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, «Αμπντελάκ Νούρι, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο» και σε αυτή συμμετείχαν οι πρώην συμπαίκτες του Νούρι, Φρένκι ντε Γιονγκ, Στίβεν Μπέργκβαϊν και Φαν ντε Μπέικ, που θυμήθηκαν κάποιες στιγμές που πέρασαν μαζί του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ