”Πεντάσφαιρος” και παίζει για πρόκριση!

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός με μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στη μάχη της πρόκρισης. Σε ένα κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρουσία 24 χιλιάδων θεατών, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 5-1 Της Ντουντελάνζ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και έφτασαν τους 7 βαθμούς.

Σκόρερ ο Τοροσίδης στο 6’, ο Φορτούνης στο 15’ και το 36’, ο Χριστοδουλόπουλος με ανάποδο ψαλίδι στο 26’ και ο Χασάν στο 71’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει στο 69’ με τον Σινάνι.

Πολύ καλό ματς από τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν κάπως το τέμπο τους, μιας και ακολουθεί το ντέρμπι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο την προσεχή Κυριακή. Τραυματίας αποχώρησε ο Ναουέλ, ενώ χτύπημα χαμηλά στο πόδι δέχθηκε και ο Νάτχο.

Πλέον, μετά το ρεάλ Μπέτις-Μίλαν 1-1, οι Ισπανοί προηγούνται με 8 βαθμούς, οι Ιταλοί ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό στους 7, με τη Ντουντελάνζ στο 0. Έτσι, όλα για την πρόκριση θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική, που ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μίλαν.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Χριστοδουλόπουλο σέντερ φορ και τους Ποντένσε-Ναουέλ στα άκρα, με Καμαρά και Νάτχο στον άξονα. Ενώ το δίδυμο της άμυνας αποτέλεσαν οι Μιράντα και Σισέ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σαφή επιθετικό προσανατολισμό και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Η Ντουντελάνζ από την άλλη, αρκέστηκε μόνο σε κάποιες αντεπιθέσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά ανησύχησαν την άμυνα των Πειραιωτών, με μοναδική εξαίρεση τη φάση του γκολ.

Μόλις στο 6’ ο Ποντένσε βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, πλάσαρε με τον αμυντικό να διώχνει σε κόρνερ.

Στην εκτέλεσή του, στο ίδιο λεπτό, ο τερματοφύλακας έδιωξε μια σέντρα του Λάζαρου, ο Καμαρά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, πλάσαρε και μετά την παρέμβαση του Τοροσίδη, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 15’ ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, ο οποίος από διαγώνια θέση πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0!

Στο 21’ ο Ναουέλ σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μπονεφουά να μπλοκάρει.

Στο 26’ μετά από αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που μπήκε μόνος του από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έκανε το 3-0! Ένα γκολ που θύμισε… Αλέκο Αλεξανδρή!

Στο 36’ μετά από διπλή αποτυχημένη προσπάθεια και τους αμυντικούς να διώχνουν, ο Ποντένσε σέντραρε όμορφα από τα αριστερά για το κεφάλι του Φορτούνη που από κοντά έγραψε το 4-0!

Στο 46’, με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, ο Ποντένσε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε δυνατότερα απ’ όσο χρειαζόταν και αστόχησε.

Στο 52’ ο Νάτχο από τη γραμμή της περιοχής, έκανε μια ωραία λόμπα, αλλά πέρασε ελάχιστα εκτός.

Από το 56’ μετά τις αλλαγές του τραυματία Ναουέλ και του Φορτούνη, ο Φετφατζίδης έπαιξε δεκάρι με τους Λάζαρο και Ποντένσε πλάι του και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης, με σχηματισμό και πάλι 4-2-3-1.

Στο 59’ ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σισέ έπιασε κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας εκτινάχθηκε και απέκρουσε.

Στο 69’ ο Σινάνι, έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, σούταρε από τη γραμμή της περιοχής και σκόραρε για το 4-1.

Δύο λεπτά μετά, στο 71’, Ποντένσε και Τσιμίκας συνεργάστηκαν από τα αριστερά ο τελευταίος σέντραρε για τον Φετφατζίδη, ο οποίος από τη γραμμή της περιοχής, πλάσαρε πολύ όμορφα, για να παρεμβληθεί ο Χασάν ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-1.

Στο 89′ ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ, σούταρε αλλά δεν τον νίκησε. Μια παρόμοια φάση έγινε και στο 92′, αλλά με τον Ποντένσε.

Πλέον, άπαντες στο Λιμάνι, στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό για τοπρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (ΠέδροΜαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Μιράντα, Σισέ, Νάτχο (61’ Τουρέ), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (34’ λ.τρ. Φετφατζίδης), Φορτούνης (56’ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Μελίσε, Σνελ, Πρέμπε, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60’ Γιένσεν), Στολτς (84’ Στούμπφ), Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ (74’ Πέρεζ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ