Το φθινόπωρο οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

Το προσεχές φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών, ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού στη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, γίνεται ειδική αναφορά στην ΕΠΟ, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις ομοσπονδίες που θα κάνουν εκλογές το φθινόπωρο, υπενθυμίζοντας ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.
Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*