Φίλιππος Δάρλας στο Kingsport.gr: ‘’Δίκαια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ- Απαράδεκτο που γίνεται ο τελικός χωρίς κόσμο!’’

Ο πρώην άσος του Παναιτωλικού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ο Φίλιππος Δάρλας μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Αντώνη Μουστάκα.

Συναντήσαμε στο Αγρίνιο, τον Φίλιππο Δάρλα, όπου ζει μόνιμα και κάναμε μία σύντομη συζήτηση για το πώς βλέπει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρχικά μας μίλησε για τον Παναιτωλικό, μας ανέλυσε τις κινήσεις της ομάδας και την φυγή του Δέλλα.

Αναφέρθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα, όπου είχε ξεκινήσει από την Δόξα Καινουρίου και για τη συνέχεια στην εξέλιξη της καριέρας του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Σχολιάζει την τωρινή κατάσταση του Παναθηναϊκού και για το αν προτιμάει διοίκηση με Βαρδινογιάννη ή πολυμετοχικότητα.

Ακόμη, ζητήσαμε την άποψη του για τον πρωταθλητή Ελλάδος ΠΑΟΚ, για τα όσα γίνονται στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για την εμπειρία του στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Μπρεστ, αλλά και για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή στην καριέρα του.

 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

‘’Η καινούρια χρονιά θα δείξει, εάν ήταν λάθος ή σωστό που έφυγε ο Δέλλας’’

Πως είδες την φυγή του Δέλλα από τον Παναιτωλικό;

«Τώρα αυτή την στιγμή η ομάδα πήγε καλά φέτος, στα δυο χρόνια το έργο του ήταν θετικό και ικανοποιητικό. Τώρα εάν έπρεπε να φύγει ή όχι, αν θα είναι θετικό αυτό, το ξέρουν καλύτερα οι παράγοντες που συνεργάζονται καθημερινά μαζί του. Η καινούρια χρονιά που θα έρθει, θα δείξει, εάν ήταν λάθος ή σωστό που έφυγε ο Τραϊανός από τον Παναιτωλικό».        

Πως βλέπεις τον Παναιτωλικό του μέλλοντος; (Καθως έχει κάνει σοβαρά βήματα με την προώθηση νέων παικτών και με την συνεργασία του με την Μπενφίκα)

«Στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής δεν υπήρχε αυτό στον Παναιτωλικό και αυτό είναι θετικό που έχει αναπτύξει αυτή την στιγμή. Είναι στα θετικά του, γιατί καλό είναι να προωθούμε τα νέα παιδιά και ειδικά παιδιά από την Αιτωλοακαρνανία, από τον τόπο μας εδώ. Όσο μπορούμε να τα προωθούμε και να τους δίνουμε ευκαιρίες, γιατί έχουμε πολλά ταλέντα εδώ και αξίζουν πάρα πολλά»   

 

‘’Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ- Απαράδεκτο που γίνεται χωρίς κόσμο’’

Έχεις αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, τι διαφορές βλέπεις με τον φετινό ΠΑΟΚ;

«Δεν θα πω μεγάλες, γιατί ήταν διαφορετικά τα πράγματα την χρονιά που έπαιζα εγώ, πριν σχεδόν δέκα χρόνια, οι διαφορές ήταν μεγάλες. Ήταν άλλο το επίπεδο, τώρα έχει αλλάξει επίπεδο στην Σουπερ λιγκ».         

Ένα σχόλιο σου για τον ΠΑΟΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα;

«Το δικαιούταν και όχι φέτος μόνο και πέρυσι. Αυτό είναι μια δικαίωση για τους ανθρώπους, γιατί έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Έχουν ένα κόσμο που διψούσε για πρωτάθλημα τόσα χρόνια και ήρθε αυτός ο άνθρωπος ο Σαββίδης, ένας σοβαρός επιχειρηματίας που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και έφτιαξε ένα σωματείο ευρωπαϊκού προτύπου. Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα».             

Ποια είναι η πρόβλεψη σου για τον τελικο Κυπελλου;

«Είναι πενήντα- πενήντα, καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε φόρμα».

Πως βλέπεις όλα όσα γίνονται στον τελικό κυπέλλου;

«Απαράδεκτο που γίνεται χωρίς κόσμο, δεν επιτρέπεται. Είναι κρίμα και για τους ποδοσφαιριστές, γιατί θα παίζουν έναν αγώνα έναν τελικό κυπέλλου που θα αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο δίπλα τους. Είναι ότι χειρότερο και ότι πιο κακό να βλέπουμε τέτοιο πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πάμε πολύ πίσω».    

 

Με Βαρδινογιάννη υπήρχε σταθερότητα στον ΠΑΟ- μετά το πολυμετοχικό σχήμα υπάρχει χάος!’’

Έχεις υπάρξει παίκτης του Παναθηναϊκού, πως βλέπεις την τωρινή κατάσταση;

«Δεν είναι και ότι καλύτερο, ο Παναθηναϊκός έχει ζήσει μεγάλες δόξες και χαρές. Τώρα υπάρχει μια στασιμότητα, η οποία έχει κάνει βήματα πίσω τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν είναι τόσο καλό, το γνωρίζει όλος ο κόσμος»  

Παναθηναϊκός με Βαρδινογιάννη ή πολυμετοχικότητα;

«Με Βαρδινογιάννη. Η πορεία έδειξε Βαρδινογιάννης, τότε μόνο υπήρχε σταθερότητα. Τώρα στον Παναθηναϊκό, μετά το πολυμετοχικό σχήμα υπάρχει το χάος!»   

Το 2010 αντιμετώπισες την Μπαρτσελόνα, ποιος σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Αυτός που με δυσκόλεψε ήταν ο Λιονέλ Μέσι».

Έχεις κρατήσει επαφές με συμπαίκτες σου από τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, ναι με πολλούς, σχεδόν μιλάω με όλα τα παιδιά».

 

‘’Τα εκατομμύρια της Παρί ΣΖ δεν κάνουν καλό στον ανταγωνισμό στη Γαλλία’’

Περιέγραψε μου την εμπειρία σου από την Μπρεστ και το γαλλικό πρωτάθλημα;

«Η Μπρεστ ήταν μια επαρχιακή ομάδα, η οποία ανέβηκε την χρόνια που πήγα εγώ. Το επίπεδο της καλό, αλλά σε θέμα νοοτροπίας, γηπέδων, εγκαταστάσεων ήταν λίγο πίσω. Βέβαια από ότι ξέρω έχουν αλλάξει τα πράγματα, έχουν φτιάξει προπονητικές εγκαταστάσεις, έχουν φτιάξει καλά πράγματα, γιατί μιλάω ακόμα με τον τεχνικό διευθυντή, έχω κρατήσει επαφές, καθώς ήταν και συμπαίκτης μου, είναι ο Γρέγκορι Λορέντζι».    

Θεωρείς ότι τα τόσα εκατομμύρια της Παρί Σεν Ζερμέν κάνουν καλό στο γαλλικό ποδόσφαιρο;

«Όχι, γιατί δεν έχουν ανταγωνισμό, αλλά έτσι είναι τα μεγάλα κλαμπ. Όταν έχουν την δυνατότητα και θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αναγκαστικά πρέπει να γίνει αυτό, για να διεκδικήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πολύ σημαντικό τρόπαιο για αυτούς».    

 

‘’Μου έδωσε ικανοποίηση που έγινα επαγγελματίας  στον Παναιτωλικό”

Ξεκίνησες από την Δόξα Καινουρίου και έγινες κατευθείαν επαγγελματίας ποια ήταν πρώτα σου συναισθήματα;

«Ένιωσα ικανοποίηση και ευχαρίστηση, γιατί μεγαλώσαμε, όπως εγώ και όλα τα παιδιά εδώ που ξεκινάμε με μια μπάλα στο χέρι και αυτό μου έδωσε ικανοποίηση  που έγινα επαγγελματίας  στον Παναιτωλικό».

Με την εμπειρία σου οι ομάδες τις Σουπερ λιγκ θα μπορούσαν να ενισχυθούν από τα τοπικά πρωταθλήματα;

«Σίγουρα ναι! Το πιστεύω γιατί όπως είπα και πάλι (παραπάνω) υπάρχουν πολλά ταλέντα. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, χρειάζονται και τα προσόντα πάνω από όλα, αλλά χρειάζεται και πολλές φορές τύχη. Υπάρχουν παίκτες, είναι πολύ καλοί στο τοπικό πρωτάθλημα και πιστεύω αν δουλέψουν σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να ανταπεξέλθουν ακόμα και στην Σουπερ Λιγκ». 

 

Καλύτερη στιγμή στη καριέρα μου το νταμπλ με τον ΠΑΟ- Χειρότερη ο τραυματισμός μου’’

Ποιος άνθρωπος πιστεύεις ότι έχει παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην καριέρα σου;

«Σίγουρα είναι η οικογένεια που ήταν πάντα δίπλα μου».

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας και ποια η χειρότερη;    

«Καλύτερη στιγμή είναι όταν κατακτήσαμε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και η χειρότερη είναι ο τραυματισμός μου, για αυτό σταμάτησα και το ποδόσφαιρο».   

Τελειώνοντας θα ήθελα να μου κάνεις μια πρόβλεψη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πιστεύω θα το κατακτήσει η Τότεναμ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ