”Χ”όρεψε στη βροχή

«Ακραία ποδοσφαιρικά φαινόμενα» στη Λαμία, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται ισόπαλος 3-3 με την τοπική ομάδα για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το μυαλό όλων ήταν στο ματς της Κυριακής στην Τούμπα.

Λόγω της ισοπαλίας αυτής, ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε 3 εβδομάδες.

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, από την άποψη των γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, ωστόσο λόγω της αστοχίας σε ορισμένες φάσεις αφενός και κάποια αμυντικά λάθη αφετέρου, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Πολύ καλό ματς από τους τρεις νεοαποκτηθέντες, Μασούρα, Σολδάνο και Ντίας (για τον τελευταίο ήταν το ντεμπούτο του), ενώ άρεσαν και οι Χασάν και Ανδρούτσος. Ο Σολδάνο δε, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, καθώς έβαλε ένα γκολ, ενώ έδωσε ασίστ για τα άλλα δύο.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Ντίας στο 12’, ο Σολδάνο στο 51’ και ο Χασάν στο 61’. Για τη Λαμία σκόραρε δις ο Τσούκαλος, στο 9’ και το 62’, ενώ ο Μπουχαλάκης πέτυχε αυτογκόλ στο 31’.

Το ματς

Πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που ξεκίνησε και πάλι με σύστημα 4-4-2.  Με Ανδρούτσο, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκα στην άμυνα, Καμαρά-Μπουχαλάκη στον άξονα, Ντίας-Μασούρα στα άκρα και Χασάν-Σολδάνο στην επίθεση.

Ο «χορός» των γκολ ξεκίνησε από νωρίς. Μόλις στο 9’ ο Τσούκαλος έκανε σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Χουτεσιώτης έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να μπλοκάρει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα στο 12’. Ο Σολδάνο έκανε σέντρα από αριστερά, ο Χασάν την άφησε για τον επερχόμενο Ντίας, που έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε ιδανικά για το 1-1.

Στο 31’ ο Πίτι έκανε ένα γέμισμα από τα αριστερά και ο Μπουχαλάκης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-1.

Στο 51’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Μασούρας πρόλαβε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, τη γύρισε προς τα μέσα για τον Σολδάνο που με πλασέ έκανε το 2-2.

Στο 61’ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα. Ο Ανδρούτσος γύρισε στον Καμαρά, εκείνος σήκωσε για τον Σολδάνο, ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά και έβγαλε την ασίστ στον Χασάν ο οποίος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε ιδανικά για το 3-2.

Όμως αμέσως μετά, στο 62’, ο Ασούμπρε γύρισε στον Βασιλαντωνόπουλο, αυτός έκανε σέντρα από δεξιά για τον Τσούκαλο που μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 3-3.

Πλέον, το μυαλό όλων είναι στα επόμενα ματς, που θα κρίνουν όλη τη χρονιά. Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και με την Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ, πριν τον επαναληπτικό με τη Λαμία.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (66′ Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72′ Καραμάνος), Ασίγκμπα (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Χασάν (66′ Γκερέρο), Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Σολδάνο (89′ Βοϊλης), Ντίας (73′ Κούτρης)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ