Άρης: Απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο από την FIFA

Βαριά «καμπάνα» έριξε στον Άρη η FIFA, με αφορμή την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους, τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο δεν την γλίτωσε ούτε η ΕΠΟ, που της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, επειδή εξέδωσε το δελτίο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκρινε ότι η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει στην απόκτηση του Έλληνα διεθνή φορ. Διότι, είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών, αφού υπήρχαν ανοιχτές υποθέσεις με παίκτες που διεκδικούσαν τα χρήματά τους, από την ΠΑΕ με το προηγούμενο ΑΦΜ, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Άρης απέκτησε τον Ντουρμισάι, τον περασμένο Ιανουάριο. Πλέον οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσει άλλους ποδοσφαιριστές, από το καλοκαίρι του 2021. Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο ωστόσο, καθώς το καλοκαίρι τελειώνουν πάνω από 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Η τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, χαρακτηρίζεται αναμενόμενη από τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Οι «Κιτρινόμαυροι» αναφέρουν ότι περιμένουν πια το σκεπτικό της υπόθεσης για να συλλέξουν όλα τα στοιχεία για τον δικαστικό αγώνα που θα συνεχιστεί στο CAS, για τον οποίο εκφράζεται σιγουριά για δικαίωση.

Θέση πήρε και ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων», Θοδωρής Καρυπίδης με γραπτή δήλωση του. Ο πρόεδρος του Άρη, φάνηκε σίγουρος για την θετική έκβαση της υπόθεσης στο CAS, ενώ ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να μην δίνουν σημασία σε αρνητικά σενάρια .

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης:
«Δυστυχώς για τον ΑΡΗ, αλλά και για εμένα προσωπικά, τα λάθη του παρελθόντος βάζουν εμπόδια στην προσπάθειά μας. Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τα βαρίδια των “αμαρτωλών χρόνων”, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η νεότερη εξέλιξη, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ban της FIFA, δεν μας ξάφνιασε. Ήταν κάτι που περιμέναμε γιατί αποτελούσε μέρος της όλης διαδικασίας, ώστε να φτάσουμε στο CAS, όπου είμαι πεπεισμένος ότι θα δικαιωθούμε.

Προσφεύγουμε άμεσα στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο και με τα ακλόνητα επιχειρήματα που διαθέτουμε θα βρούμε το δίκιο μας.

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ να κλείσουν τα αυτιά τους στα σενάρια καταστροφολογίας που διοχετεύουν ήδη αυτοί που ενοχλούνται από την παρουσία μας τα τελευταία χρόνια. Να μην ανησυχούν για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ. Θα βγούμε πιο δυνατοί και από αυτή τη δοκιμασία».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν άφησε ατιμώρητη την ΕΠΟ, καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 480 χιλιάδων ευρώ. Η Ελληνική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε, γιατί εκείνη επικύρωσε τη μεταγραφή του επιθετικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ