Έκανε το καθήκον της η Εθνική και τώρα Βοσνία

Η Εθνική Ελλάδος «ξόρκισε τους δαίμονες» της προηγούμενης διοργάνωσης, άφησε πίσω τις άσχημες εμφανίσεις και πέρασε αλώβητη από το Βαντούζ, επικρατώντας του Λιχτενστάιν με 0-2, για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Το ταξίδι της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με μια νίκη που θα τονώσει τη ψυχολογία της για τον επόμενο κρίσιμο αγώνα με την Βοσνία εκτός έδρας (Τρίτη 26/03).

Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) και ο Τάσος Δώνης στο 80΄.Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου.

O αγώνας:

Ο Άγγελος Αναστασιάδης που έπρεπε να διαχειριστεί πολλές απουσίες και αλλαγές στην αποστολή, αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του αμυντικό δίδυμο τους Κουρμπέλη και Σιόβα, Μπακάκη δεξί μπακ και αριστερά τον Κούτρη. Σάμαρης και Ζέκα στο κέντρο, με τους Μπακασέτα και Μασούρα στα πλάγια, μαζί με τον Φορτούνη που ήταν σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μήτρογλου, σε παράταξη 4-2-3-1.

Από την άλλη, ο Ισλανδός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-1-4-1, με τον Μπίχελ στην εστία, τους Κάουφμαν και Γκέπελ στόπερ, με τους Βόλφινγκερ και Ρέχσταϊνερ να συμπληρώνουν δεξιά κι αριστερά την άμυνα, αντίστοιχα. Στον άξονα Βίζερ, Μ. Μπίχελ και Πολβερίνο με δεξί κι αριστερό εξτρέμ τους Χάσλερ και Σαλάνοβιτς, αντίστοιχα και μοναδικό προωθημένο το Γκούμπσερ.

Ελληνικός μονόλογος… με γκολ στις καθυστερήσεις!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε ποιος ήταν το αφεντικό και που ήλεγχε το παιχνίδι. Η Εθνική πατούσε πιο δυνατά και καλύτερα στο χορτάρι από τους αντιπάλους και είχε διάθεση να είναι εκείνη η κυρίαρχος του ματς που θα δίνει το τέμπο, κάτι που αποδείχθηκε και από την κατοχή της μπάλας (70%- 30%). Η ελληνική ομάδα πίεζε ψηλά, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κλειστούν στα καρέ τους και να αμύνονται συνεχώς. Ελάχιστες φορές πάτησαν σε ελληνικά «εδάφη» κι όσες φορές συνέβη αυτό δεν κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Βλαχοδήμου.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε για την εθνική, μόλις στο 8’ με τον Έλληνα αρχηγό να σουτάρει, αλλά τον πορτιέρο του Λιχτενστάιν να του λέει «όχι», απομακρύνοντας με γροθιές. Η Εθνική απείλησε ξανά στο 24’ με το Δώνη, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Σιόβας έκανε τη σέντρα, ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπίχελ μπλόκαρε εύκολα.

Η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα, χάνοντας ευκαιρίες, όπως στο 27’ με το Φορτούνη, που σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπίχελ και στο 35’ με το Μασούρα, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο κόψιμο του Κάουφμαν, ύστερα από σέντρα του Κούτρη και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει ο Βέλγος ρέφερι για το τέλος του πρώτου μέρους, ο Φορτούνης έκανε εκείνο που δεν μπόρεσε να κάνει ένα ολόκληρο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα. Εκμεταλλεύτηκε σωστά το γέμισμα του Κουρμπέλη και ο Φορτούνης με όμορφη κίνηση ανάμεσα από το αμυντικό και με το σουτ στην κίνηση, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πραγματοποιώντας το 0-1.

Έτσι, η Εθνική αποχώρισε για τα αποδυτήρια, έχοντας το «μαξιλαράκι» ασφαλείας του 1-0.

Με αέρα… να το τελειώσει!

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ακολούθησε ένα δεκάλεπτο ‘’φωτιά’’. Η ελληνική ομάδα μπήκε πιο παθιασμένα στο χορτάρι και είχε διάθεση… να καθαρίσει το ματς. Οι Έλληνες παίκτες πολιορκούσαν την άμυνα των γηπεδούχων συνεχώς, με τους Μασούρα, Σάμαρη, Φορτούνη και Μπακασέτα να δοκιμάζουν και να απειλούν την εστία του Μπίχελ με σουτ εντός κι εκτός περιοχής.

Χάρη στην εξαιρετική ασίστ του Μασούρα, ο Δώνης διπλασίασε στο 80’ τα τέρματα για την Εθνική και έκανε το 0-2, το οποίο το κράτησε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ελληνική ομάδα μέτρησε 31 τελικές έναντι τριών των αντιπάλων του και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα.

Κίτρινες: Δώνης

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86’ Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67’ Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκούμπσερ (77’ Γιλντίζ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83’ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71’ Κολοβός), Μήτρογλου (23’ Δώνης).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ