«Έφυγε» από τη ζωή λόγω κορωνοϊού ο Λορένθο Σανθ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών, καθώς είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό που σαρώνει και στην Ισπανία.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την Τρίτη 17/3, καθώς είχαν προηγηθεί 8 μέρες με υψηλό πυρετό και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν κι εκείνος θύμα της πανδημίας.

Ο Σανθ εξελέγη για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ το 1985 και το 1995 διαδέχθηκε στην προεδρία τον Ραμόν Μεντόθα. Είναι ο άνθρωπος που πιστώνεται την επάνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (1998), ενώ κατά την πενταετή προεδρία του Σανθ, οι «μερένγκες» κατέκτησαν ακόμη ένα Champions League, το 2000.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Λορένθο Σανθ έχασε τις εκλογές από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, καθώς η Ρεάλ, παρά τις αγωνιστικές επιτυχίες, αντιμετώπιζε αρκετά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ