Ήταν μέχρι να ξυπνήσει… μετά έφτασε στο θρίαμβο!

Επέστρεψε στις νίκες στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ενώ ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν στον θρίαμβο!

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά στο 50’, ο Φορτούνης στο 72’ και στο 87’ και ο Χασάν στο 83’, ενώ για την ΑΕΚ σκόραρε ο Πόνσε στο 3ο λεπτό.

Πρόσωπο του ματς ήταν αναμφίβολα ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ξεχώριζε στην μετριότητα του πρώτου μέρους και στη συνέχεια πήρε από το χέρι την ομάδα του και έφτασε στον θρίαμβο.

Ανησυχία για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Το ματς

Με την ίδια ενδεκάδα όπως με την Ντιναμό Κιέβου παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Με τον Μεριά ξανά δεξί μπακ και τους Καμαρά-Γκιλιέρμε στον άξονα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Δέχθηκε νωρίς το γκολ, κάτι που φανερά τον αποσυντόνισε. Δεν μπορούσε να βγάλει οργανωμένα επιθέσεις, ενώ αμυντικά έγιναν πολλά λάθη, τόσο από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Βούκοβιτς-Σισέ), όσο και από τον Σα. Στο κέντρο και στην επίθεση, οι παίκτες περιορίστηκαν μόνο σε κάποιες αναλαμπές, ενώ΄η γενική εικόνα ήταν αποκαρδιωτική.

Όλα αυτά άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Με δύο αλλαγές, η ομάδα ανέβηκε, έκανε φάσεις, έφτασε στα γκολ και σε έναν μεγάλο όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θρίαμβο, τη στιγμή που πλέον η ΑΕΚ είχε πέσει και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Μόλις στο 3ο λεπτό, η ΑΕΚ προηγήθηκε. Ύστερα από λάθος πάσα του Ολυμπιακού, ο Κλωναρίδης έφυγε στην επίθεση από δεξιά, έβγαλε μια σέντρα, ο Σα πήγε να τη μπλοκάρει αλλά την έχασε και ο επερχόμενος Πόνσε την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι δεν είχαν την κατοχή της μπάλας και όταν την είχαν, δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού κάνοντας λάθη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 18’, όταν ο Φορτούνης έβγαλε ωραία σέντρα για τον Ντίας, αλλά η κεφαλιά του ήταν δυνατή και πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει ψηλά, απέναντι σε ένα «φορτωμένο» κέντρο της ΑΕΚ, με Άλεφ, Σιμόες, Κλωωαρίδη, Μάνταλο, καταφέρνοντας να περάσει κάποιες μπαλιές μπροστά.

Στο 22’ μετά από λάθος του Τσόσιτς, ο Χασάν πήρε τη μπάλα, γύρισε προς τα μέσα στον Φορτούνη, όμως αυτός έχασε τον βηματισμό του και αστόχησε.

Στο 25’ ο Μάνταλος βρέθηκε προ του Σα, αλλά ο Πορτογάλος έδιωξε σε πλάγιο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος παίκτης έπιασε ένα διαγώνιο βολέ, με τον Σα να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 37’ ο Σισέ πήγε να γυρίσει με κεφαλιά στον Σα, όμως ήταν δυνατή με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας να αναγκαστεί να εκτιναχθεί για να αποτρέψει το αυτογκόλ.

Στο 45’ μετά από λάθος του Σα, ο Πόνσε έκλεψε όμως η μπάλα πήγε πλάγια.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τοροσίδης πέρασε αντί του Βούκοβιτς και πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μεριά πέρασε στα σέντερ μπακ. Επιπλέον ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε αντί του Ντιας.

Με αυτές τις αλλαγές, στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο «φρέσκος» και με καθαρό μυαλό. Βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και έφτασε στην ισοφάριση και στη νίκη.

Στο 50’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Φορτούνης έδωσε στον Ποντένσε, αυτός έκανε ένα ανάποδο ψαλίδι που κόντραρε στα σώματα και στη συνέχεια ο Καμαρά σούταρε από το ύψος της περιοχής κάνοντας το 1-1.

Στο 58’ ο νεοεισελθών Μπακασέτας, εκτέλεσε ένα φάουλ πάνω στον Σα.

Στο 64’ ο Φορτούνης έβγαλε σέντρα από δεξιά για τον Χασάν, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλή κεφαλιά.

Στο 69’ ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα για τον Χασάν, η μπάλα υπάρχει υποψία πως βρίσκει στο μπράτσο και όχι στον ώμο του Τσόσιτς και ο διαιτητής έδωσε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του, ο Μεριά έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 72’ έγινε η ανατροπή. Ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Δέκα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης σούταρε από μακριά αλλά ήταν άστοχος.

Στο 83’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ποντένσε κατέβασε υποδειγματικά, αποφεύγοντας 2 αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Χασάν καιι αυτός πλάσαρε κάνοντας το 3-1. Μάλιστα, ο Μπάρκας έκανε προσπάθεια να μπλοκάρει, όμως έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Στο 87’ το σκορ ανέβηκε κι άλλο! Ο Φορτούνης έφυγε μόνος του, απέφυγε τον εξερχόμενο Μπάρκα και σε κενή εστία έγραψε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου! Μάλιστα, μετά από το γκολ, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε η “θάλασσα του Πειραιά”.

Αν μη τι άλλο ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα στην Τούμπα και την ισοπαλία με τη Ντιναμό.

Πλέον, μετά από το σημερινό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός βάζει πολύ γερές βάσεις για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ όλα για όλα είναι η ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Κίεβο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μερια, Τσιμίκας, Σισέ, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ντίας (46’ Χριστοδουλόπουλος, 68’ λ.τρ. Γκερέρο), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (85’ Αλμπάνης), Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια, Πόνσε

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ