Απολογήθηκε και ζητά -1 ο Ολυμπιακός

Στις δικαστικές αίθουσες πέρασε η υπόθεση της αποχώρησης του Ολυμπιακού από το ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για το κύπελλο.

Η υπόθεση πήρε την μορφή του κατεπείγοντος, παρότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των ομάδων για το πρωτάθλημα είναι σε δύο εβδομάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υπήρχε πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο, ο νόμος ορίζει πως θα έπρεπε σήμερα να υπάρξει όχι μόνο η εκδίκαση, αλλά και η απόφαση για την τιμωρία των «ερυθρόλευκων».

Οι πειραιώτες, απολογήθηκαν για περίπου μία ώρα στον Αθλητικό Δικαστή, που θεώρησε πως πρέπει να υπάρξει οριστικό τέλος στην υπόθεση προτού διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου την προσεχή Κυριακή (17/2), για τυπικούς λόγους, καθώς από την υπόθεση η ομάδα που έχει προκριθεί, βάσει του φύλλου αγώνα, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή κύρωση. Στην εκδίκαση, ήταν φυσικά παρόν και η μεριά των «πράσινων», καθώς τυπικά είναι εμπλεκόμενη για τα όσα έγιναν.

Μοναδικό ενδιαφέρον όμως, έχει η δεδομένη ποινή που επιβληθεί στον Ολυμπιακό, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, αλλά και το με ποιόν πειθαρχικό κώδικα θα δικαστεί. Αν εκδικαστεί με της ΕΟΚ (το λογικότερο διότι η αποχώρησε έγινε από ματς κυπέλλου που υπάγεται στην ομοσπονδία) οι πειραιώτες κινδυνεύουν με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα. Αν όμως ο δικαστής επιλέξει να δικάσει με δίκαιο ΕΣΑΚΕ, τότε η ποινή θα είναι -6.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σήμερα ή αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ