Από την άσπρη βούλα και στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά, νίκησαν με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, που τους δίνει το εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και υπό καταρρακτώδη βροχή, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ενώ μέρος των φιλοξενούμενων βρέθηκε στη Θύρα 7, μαζί με εκείνους των Πειραιωτών, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το κορεό που αναρτήθηκε στις κερκίδες ολόκληρου του γηπέδου.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 87ο λεπτό.

Πολύ καλό παιχνίδι από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι είχαν και την κατοχή, αλλά και τη δημιουργία των φάσεων.

Στο 41ο λεπτό, ο Ερυθρός Αστέρας έχασε πέναλτι, με τον Τομανέ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη νίκη του Ολυμπιακού σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 4 Νοεμβρίου 2015.

Το ματς

Το «ευρωπαϊκό» 4-3-3 επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα στην άμυνα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιλιέρμε στο κέντρο και Ποντένσε, Μασούρα, Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από τηνάλλη, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε με 4-2-3-1 τον Ερυθρό Αστ΄ρα, με τον Τομανέ στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, ιδιαίτερα από την πλευρά του Ολυμπιακού που έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του Μπόργιαν και δημιουργούσε ευκαιρίες. Ενώ ενδεικτική ήταν και η κατοχή της μπάλας (70-30%). Ενώ ο Αστέρας στο 41’ έχασε πέναλτι με τον Τομανέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή και να φτάνει στο γκολ στο 87’ με το πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Στο 5’ έγινε η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη από τους παίκτες του Αστέρα. Ο Γκόμπελιτς έκανε την κούρσα από τα δεξιά και έβγαλε για τον Βουκάνοβιτς, με το σουτ του στην κίνηση μέσα από την περιοχή να περνάει ψηλά πάνω από το δοκάρι της εστίας του Σα. Ένα λεπτό μετά, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Καμαρά που έκανε ντρίμπλα σε αντίπαλο από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Μασούρα που είχε τρυπώσει στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα να κάνει το σουτ στην κίνηση και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 7’ ο Μεριά έκανε ένα μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Μπόργιαν.

Στο 19’ ο Γκιλιέρμε έκανε ακόμη ένα μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Σέρβων.

Στο 20’ ο Μάριν εκτέλεσε κόρνερ με τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 23’ ο Ποντένσε έκανε ωραία κάθετη και έβγαλε μόνο του τον Ελ Αραμπί, που κόπηκε όμως από παίκτη του Αστέρα πριν κάνει το πλασέ.

Στο 32’ ο Τσιμίκας έκανε μεγάλη μπαλιά για τον Πονένσε, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τον Μπόργιαν να αποκρούει αρχικά το σουτ του Πορτογάλου και στη συνέχεια του επερχόμενου Ελαμπντελαουί. Δύο λεπτά μετά, ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί έκανε κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ψηλά.

Στο 41’ ο Μάρκο Μάριν μπήκε στην περιοχή, ο Γκιλιέρμε τον ανέτρεψε και ο Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τομανέ, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 46’ ο Γκιλιέρμε πλάσαρε από αριστερά με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά, ο Μπόργιαν μπλόκαρε κεφαλιά του Μασούρα. Στο 50’ ο Ποντένσε έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε αλλά ήταν άστοχος.

Στο 54’ ο Γκιλιέρμε έκανε δυνατό μακρινό σουτ, με τον Μπόργιαν να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 56’ ο Μάριν βρέθηκε με τη μπάλα στην περιοχή, σούταρε, με τον Σα να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο 60’ ο Τσιμίκας έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Αμέσως μετά, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Μιγκέλ Γκερέρο αντί του Μαντί Καμαρά, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, με Γκιλιέρμε-Μπουχαλάκη στον άξονα, Ποντένσε-Μασούρα στα άκρα και Γκερέρο-Ελ Αρμπί στηην κορυφή.

Στο 63’ ο Ποντένσε έκανε ντρίπλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπόργιαν έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του.

Στο 66’ ο Μεριά… έδωσε πάσα στον Φαν Λα Πάρα που έκανε το σουτ, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό, το πλασέ του Μασούρα δεν ήταν καλό και πέρασε εκτός.

Στο 70’ ο Ποντένσε έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς με τον Μπόργιαν εξουδετερωμένο σούταρε με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 80’ η μπάλα στρώθηκε στον Γκιλιέρμε που σούταρε, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 86ο λεπτό, σε μια φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζαντέρ και ο ιταλός διαιτητής έδειξε τη λευκή βούλα. Στο 87ο λεπτό, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ευστόχησε γράφοντας το 1-0, το οποίο σηματοδότησε την πρόκριση του Ολυμπιακού.

Στο 91’ ο Γκερέρο έκανε το πλασέ από τη γωνία της περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει εκτός.

Στο 94′ ο Ποντένσε έκανε ακόμη ένα σουτ με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (70’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90’ Μπενζιά)

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (82’ Ζαντέρ), Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς (65’ Μποακιέ), Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα)

Πλέον, μετά το 3-1 της Μπάγερν Μονάχου επί της Τότεναμ, η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου διαμορφώνεται ως εξής: 1. Μπάγερν Μονάχου 18β., 2. Τότεναμ 10β., 3. Ολυμπιακός 4β., 4. Ερυθρός Αστέρας 3β. Μάλιστα, η Μπάγερν έκανε το απόλυτο στον όμιλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ