Α1 Γυναικών: Κλείδωσε με ωραία εμφάνιση τη δεύτερη θέση ο Παναθηναικος

Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ο Παναθηναϊκός νίκησε στο κλειστό “Π.Γιαννακόπουλος” με 81-56 την Ελευθερία Μοσχάτου για την 20η αγωνιστική της Α1 γυναικών και κλείδωσε οριστικά τη δεύτερη θέση.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έβγαλαν πάθος στο παρκέ είχαν αμυντική ενέργεια και σωστές επιλογές στην επίθεση και έφτασαν άνετα σε μία ακόμα νίκη και στο 16-4 στο πρωτάθλημα, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Ελευθερία Μοσχάτου στον ημιτελικό του κυπέλλου σε μία αναμέτρηση όπου ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης το πρώτο ημίχρονο όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +18(48-30) βάζοντας τις βάσεις για την νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν η Ρίντ με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ την ακολούθησε η Τάνσταλ με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την Ελευθερία Μοσχάτου η Κεσούνα Τζέιμς είχε 24 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και χάρις στην πολύ του άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με 27-17 στο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναικός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +20(41-21) με την Ελευθερία όμως να αντιδράει να “τρέχει” ‘ενα σερί 7-0 και να μειώνει στο 41-28. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε και πάλι τις λύσεις και χωρίς να χάνει καθόλου την ηρεμία του μπόρεσε με ένα δικό του 7-0 να επαναφέρει τη διαφορά και πάλι στους 20 πόντους(48-28) πριν η Σπαθάρου κατεβάσει τη διαφορά στους 18.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά και χωρίς να χάνει καθόλου τη συγκέντρωση του έκλεισε το δεκάλεπτο με σκορ(64-43).

Στην τελευταία περίοδο με το νερό να είχε μπεί ήδη στο αυλάκι ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων με την Ελένη Καπογιάνη να ρίχνει στο παρκέ όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεση της. Το τελικο 81-56 σφράγισε την άνετη νίκη της ομάδας και οριστικοποιήσε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα στόχος που είχε μπει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Επόμενος αντίπαλος για τις “πράσινες”η Δάφνη Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα διεκδικήσουν κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου την είσοδο τους στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2016.

Παναθηναϊκός – Ελευθερία Μοσχάτου 81-56
Διαιτητές:  Τσαρούχα-Γιακείμη-Σκαλτσής
Δεκάλεπτα: 27-17, 48-30, 64-43, 81-56
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 24, Μαυράκη, Κοίλια 2, Μούλη 4, Καλαμπάκου 9(3), Καρακασίδου 4, Πολίτη 2, Δίελα9(3),  Μακέι 5(1), Κουκή, Τάνσταλ 22.
Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Τζέιμς 24(1), Μαλλιαρού, Σπαθάρου 4, Μίχου 6, Ακρίβου, Σταμάτη 5(1), Καλάγια 1, Γκίλντεϊ 4, Κούτρα, Αλεξανδρή 6, Ρόσελ 6, Βώλου.

Πηγή φωτογραφίας: Σεβαστή Βρακατσέλη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ