Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Τεράστια πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα καταπληκτικό ματς κέρδισε με 1-2 την Άρσεναλ στην παράταση (με τον κανονικό αγώνα να λήγει 0-1) μέσα στο «Έμιρεϊτς» στον επαναληπτικό του 0-1 του πρώτου ματς της φάσης των «32» και ήταν αυτοί που προκρίθηκαν!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά το 2015 που ο Ολυμπιακός «αλώνει» ξανά το γήπεδο της Άρσεναλ από εκείνο το 2-3. Ενώ παράλληλα αυτά είναι και τα δύο διπλά του στο Νησί.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκειά του, κατά διαστήματα ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους, δεν φοβήθηκε στιγμή, και παρόλο που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 113’, δεν το έβαλε κάτω, το πίστεψε και τελικά έφτασε σε αυτό το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πορτογάλοτ τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 53’ με την κεφαλιά του Σισέ, η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 113’ με τον Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ, για να έρθει το γκολ της πρόκρισης στο 120’ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι με τον Γιώργο Μασούρα στο 109’, ενώ στο 120+3’ καρδιοχτύπησαν όταν ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από την μικρή περιοχή.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, διεξάγεται η κλήρωση, όπου ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στους «16» της διοργάνωσης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε συντηρητικά μεν, περιμένοντας την Άρσεναλ, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά ισορρόπησε το παιχνίδι και έψαξε να δημιουργήσει φάσεις. Η Λονδρέζικη ομάδα δεν απείλησε ιδιαίτερα, μόνο με ένα άστοχο σουτ του Πεπέ στο 22’, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν το γκολ, ωστόσο στη μεγαλύτερη φάση με τον Καμαρά στο 36’ δεν έφτασε στο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος, έπαιξε έξυπνα, βρήκε διαδρόμους, βγήκε μπροστά και έφτασε στο γκολ με τον Σισέ. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν σωστά το ματς στη συνέχεια και παρόλο που η Άρσεναλ πίεσε, άντεξε και το οδήγησε στην παράταση.

Στο 12’ η ο Τζάκα σούταρε στα σώματα, ενώ στη συνέχεια σουτ του Πεπέ μέσα από την περιοχή που έδιωξε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Καμαρά προσπάθησε να βρει τον Ελ Αραμπί, αλλά οι Λονδρέζοι έδιωξαν σε κόρνερ.

Στο 22’ ο Πεπέ εκτέλεσε φάουλ από τη γραμμή της περιοχής, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία.

Στο 36’ ο Ελ Αραμπί άνοιξε αριστερά στον Καμαρά, αυτός έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, αλλά ενώ μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, έκανε ένα πολύ κακό και ακίνδυνο σουτ που πέρασε εκτός.

Στο 39’ ο Σάκα γύρισε στον Λακαζέτ, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο στην αρχή της φάσης ο πρώτος ήταν οφσάιντ, οπότε δεν υπήρξε γκολ.

Δύο λεπτά μετά, ο Ελ Αραμπί έκανε ένα άστοχο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στο 53ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σισέ που βρέθηκε αμαρκάριστος, έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έστειλς τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 57’ ο Τσιμίκας έκανε εκπληκτική κούρσα από αριστερά, συνέκλινε, σούταρε με το δεξί με τον Λένο να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 59’ ο Τζάκα έκανε έκανε ένα σουτ, αλλά πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σα.

Στο 70’ ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα από αριστερά με στόχο τον Ελ Αραμπί, αλλά για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα.

Στο 77’ η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Πεπέ αρχικά να σουτάρει και να αποκρούει ο Σα και στη συνέχεια ο Μπα έδιωξε προ του Λακαζέτ.

Στο 81’ ο Λακαζέτ σούταρε άστοχα μετά από λάθος του Σισέ. Ενώ δύο λεπτά μετά, ο Τορέιρα σούταρε από μακριά με τον Σα να μπλοκάρει.

Στο 89’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νταβίντ Λουίζ έπιασε μια άστοχη κεφαλιά.

Στο 90+1’ ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπα έπιασε κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του κανονικού 90λέπτου και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η Άρσεναλ ανέβηκε και πίεσε τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Κώστας Τσιμίκας συγκρούστηκε με τον Σισέ, αλλά παρόλο που πόναγε έσφιξε τα δόντια και συνέχισε να αγωνίζεται. Οι Πειραιώτες όμως δεν πτοήθηκαν, βγήκαν ξανά μπροστά και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άρχισαν να κάνουν ευκαιρίες.

Στο 99’ ο Ομπαμεγιάνγκ σούταρε με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μπα.

Στο 101’ μετά από μπαλιά του Μπα, ο Γκασπάρ σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, αυτός έκανε το κοντρόλ, αλλά έχασε τη μπάλα.

Στο 104’ ο Γκασπάρ έκανε σουτ από πλάγια, αλλά ήταν άστοχο.

Στο 109’ ο Ελ Αραμπί μετά από αντεπίθεση έδωσε αριστερά στον Μασούρα που με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 113’ όμως η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Εζίλ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μαρτινέλι πήρε κεφαλιά και ο Ομπαμεγιάνγκ με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-1.

Από το 117’ και την είσοδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Έλληνας αμυντικός έπαιξε στόπερ μαζί με τον Μπα, με τον Σισέ να πηγαίνει σέντερ φορ!

Και με τη συμπλήρωση των 120’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ελαμπντελαουί με υπερπροσπάθεια έδωσε ξανά στον Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Ελ Αραμπί που πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε κάνοντας το 1-2!

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Άρσεναλ έχασε τρομερή ευκαιρία. Σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα από κόντρες να φτάνει στον Ομπαμεγιάνκ που ανενόχλητος έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα σύριζα έξω.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Μπεγερίν (84’ Γουίλοκ), Τζάκα, Θεμπάγιος (72’ Τορέιρα), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Έζιλ, Λακαζέτ (106’ Μαρτινέλι)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (114’ Λοβέρα), Σισέ, Μπα,Ομάρ, Γκιλιέρμε (117’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Ελ Αραμπί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ