Επίσημα με Final-8 θα ολοκληρωθεί το Basketball Champions League

Τροποποίηση στον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το Basketball Champions League ανακοίνωσε η FIBA.

Σύμφωνα με αυτόν, ο τίτλος θα κριθεί στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, με τη μορφή Final Eight, το οποίο μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στα προημιτελικά. Αυτό θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που βρίσκονται ήδη στους “8”.

Πριν από αυτό βέβαια θα γίνουν δύο ακόμη αγώνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα της οκτάδας αφού δύο από τα ζευγάρια δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω του κορονοϊού (Τενερίφη-Οστάνδη και Ντιζόν-Νίζνι Νοβγκόροντ).

Αυτή η πρόταση είχε γίνει και από τον Μάκη Αγγελόπουλο τις προηγούμενες ημέρες, με δεδομένο ότι η ΑΕΚήταν μεταξύ αυτών που είχαν προκριθεί με “σκούπα” από τη φάση των “16” της διοργάνωσης.

Η FIBA λοιπόν, αποφάσισε πως η σεζόν θα τελειώσει, έστω κι αν οι αγώνες της φετινής διοργάνωσης διεξαχθούν την επόμενη.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές από αυτές τις ομάδες, θα είναι διαφορετικές σε σχέση με φέτος, θα διαφέρουν από εκείνες που κέρδισαν τις προηγούμενες εβδομάδες το εισιτήριο για τους “8” του Basketball Champions League, ενδεχομένως και με άλλο προπονητή. Κι αυτό γιατί θα προκύψουν αλλαγές στα ρόστερ στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και “χτίζονται” οι ομάδες. Άρα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ποια ήταν φέτος τα φαβορί, όπως επίσης ποια ομάδα είχε το πιο αδύναμο ρόστερ.

Στους “8” του Basketball Champions League βρίσκονται ήδη οι: ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ