Και τώρα απογειώνεται για τα αστέρια!

Την πρόκρισή του στα Πλέι Οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε την Μπασάκσεχιρ με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον επαναληπτικό του 3ου προκριματικού της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που έκαναν και οι Τούρκοι ευκαιρίες, δεν έδειξαν να απειλούνται, είχαν την κυριαρχία του ματς και εν τέλει πήραν την πρόκριση.

Το φαληρικό γήπεδο  και πάλι κατάμεστο καθώς ανακοινώθηκε sold out λίγο πριν την έναρξη, με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Ενώ το ματς παρακολούθησε και ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Νταβίντ Φουστέρ.

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Ρούμπεν Σεμέδο στο 55’ με προβολή ύστερα από φάουλ και κεφαλιά του Γκερέρο και ο Ματιέ Βαλμπουενά στο 78 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Πλέον, στα Πλέι Οφ, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Κράσνονταρ, η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Πόρτο, με το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη 21/8 και τον επαναληπτικό στη Ρωσία την Τρίτη 27/8.

Το ματς

Με τη γνώριμή ενδεκάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, η οποία αγωνίζεται στους μέχρι τώρα προκριματικούς αγώνες.

Αμφίρροπο ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν τα καλά τους διαστήματα τόσο στην κατοχή της μπάλας όσο και στη δημιουργία των φάσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά, πίεσε πιο αποτελεσματικά και έφτασε στο γκολ. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ξανά ο Ζοσέ Σα, κρατώντας όρθια την ομάδα στα σουτ των Τούρκων.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Γκιλιέρμε έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνόκ.

Στο 7’ ο Ρομπίνιο «απάντησε» για την Μπασάκσεχιρ με ένα σουτ από το πλάι που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Στο 10’ αρχικά ο Βίστσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια με τον πορτιγάλο τερματοφύλακα να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος, ο Κριβέλι αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 16’ ο Κριβέλι έκανε ένα τακουνάκι από τη μικρή περιοχή με τον Σα να διώχνει.

Στο 21’ ο Ελαμπμντελαουί έκανε χαμηλή σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που έπιασε άστοχο σουτ.

Στο 35’ η Μπασάκσεχιρ απείλησε. Ύστερα από επίθεση των τούρκων, ο Βίστσα, έστρωσε στον Ρομπίνιο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Σα. Αν και από ριπλέι ο Βόσνιος φάνηκε ότι ήταν εκτεθειμένος.

Στο 42’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα έξω από την περιοχή, ο οποίος έπιασε ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ που πέρασε εκτός.

Στο 46’, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μασούρας έβγαλε σέντρα από δεξιά για τον Γκερέρο, που έκανε ένα γυριστό σουτ αλλά ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Γκιουνόκ.

Στο 50’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία. Μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Γκερέρο άφησε στον Ποντένσε και αυτός στον Βαλμπουενά, που με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 55’ ήρθε το γκολ! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκερέρο έκανε σκαστή κεφαλιά που απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Γκιουνόκ και στην επαναφορά ο Σεμέδο με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 63’ ο Βίστσα έκανε σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σα. Στο 66’ ο Καϊσάρα σούταρε αυτή τη φορά με τον Σα να διώχνει και πάλι.

Στο 77’ ο Ρατζέλοβιτς μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Βιέιρα ο οποίος τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 78’εύστοχα ο Ματιέ Βαλμπουενά κάνοντας το 2-0!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (89′ Κούτρης), Ποντένσε (68’ Ρατζέλοβιτς), Μασούρας, Βαλμπουενά (81′ Καμαρά), Γκερέρο

Μπασάκσεχιρ (Ιρφάν Σαράλογλου): Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Κλισί, Βίστσα, Αταμά (59’ Ντεμπά Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46’ Αρντά Τουράν), Κριβέλι (75’ Γκιούλμπραντσεν)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ