Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι, νίκησε στα πέναλτι τη Γιουβέντους

Στην κατάκτηση του Coppa Italia έφτασε η Νάπολι που επικράτησε της Γιουβέντους, στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.δ) στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Αυτό ήταν το 6ο κύπελλο Ιταλίας που κατακτούν οι Παρτενοπέι και η δεύτερη νίκη σε τελικό κόντρα στη Γιουβέντους.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουβέντους είχε τον πρώτο λόγο. Οι «Μπιανκονέρι» είχαν την κατοχή, από την πλευρά της η Νάπολι έδωσε χώρους, περιμένοντας να «χτυπήσει» σε κάποια κόντρα. Ωστόσο, οι περισσότερες προσπάθειες των Ναπολιτάνων, κόβονταν εύκολα από τους αμυντικούς της Γιουβέντους.

Η «Γιούβε» έχασε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Καγιεχόν. Στη συνέχεια ο Αργεντίνος πάσαρε στον Ρονάλντο που έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά ο Μέρετ του είπε «όχι» με ωραία επέμβαση στο 5ο λεπτό.

Στο 20′ ο Μπεντανκούρ απείλησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, στην δεύτερη φάση της αναμέτρησης. Ο Ουρουγουανός πήρε την μπάλα, μετά από πάσα του Ρονάλντο, δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μέρετ μπλόκαρε εύκολα.

Η Νάπολι είχε δοκάρι με τον Ινσίνιε στο 24′. Ο Ιταλός εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα ωστόσο χτύπησε στο εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου η Νάπολι ανέβασε ρυθμούς. Στο 40′ και μετά από φάση διαρκείας, οι κόντρες ευνόησαν τον Ντέμε που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπουφόν, αλλά ο 42χρονος σταμάτησε την μπάλα με εντυπωσιακή επέμβαση με τα πόδια.

Ενώ στο 42ο λεπτό ο Ινσίνιε υποδέχθηκε την μπάλα και σούταρε με το δεξί, έξω από την περιοχή με τον Μπουφόν και πάλι να διώχνει σε κόρνερ, με ωραία απόκρουση, με το 0-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Καλύτερη η Νάπολι στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησαν ευκαιρίες οι παίκτες του Γκατούζο, που ήταν πιο δραστήριοι. Η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για κάποιο τέρμα, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ.

Στο 53′ ο Ρονάλντο έφυγε μόνος του στην κόντρα, απέναντι σε 5 αμυντικούς της Νάπολι. Ο Πορτογάλος έκλεισε προς τα μέσα, πάσαρε για τον ερχόμενο Μπεντανκούρ, αλλά το σουτ του Ουρουγουανού κατέληξε άουτ.

Στο 60′ οι «Παρτενοπέι» συνεργάστηκα ωραία, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Ρουίζ, αλλά το σουτ του με το αριστερό κατέληξε άουτ.

Στο 65′ ο Μπονούτσι επειχηρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μέρετ.

Στο 68′ ο Πολιτάνο σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Μπουφόν έπεσε όμορφα στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84′. Ο Πολιτάνο έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ινσίνιε βρέθηκε μόνος του στα πλάγια της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.

Η Νάπολι έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 90+3′. Ο Μπουφόν απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Μακσίμοβιτς αλλά ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Ελμάς, που έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, της εστίας της Γιουβέντους.

Το 0-0 παρέμεινε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι η Νάπολι ήταν πιο εύστοχη και με 4-2 πήρε την νίκη και κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας. Μοιραίοι για την Γιουβέντους οι Ντιμπάλα και Ντανίλο που έχασα τα δύο πρώτα πέναλτι.

Κίτρινες κάρτες: Ρουί 77′ / Μπονούτσι 51′, Ντιμπάλα 83′

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (Χισάι 80′), Φαμπιάν Ρουίζ (Άλαν 80′), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88΄Έλμας), Καγιεχόν (Πολιτάνο 67′), Μέρτενς (Μίλικ 67′), Ινσίνιε.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν, Κουαδράδο (Ράμσεϊ 85′), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (Μπερναρντέσκι 74′), Μπεντανκούρ, Ματουιντί, Ντόουγκλας Κόστα (Ντανίλο 65′), Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ