Λουίτζι Τσενάμο στο Kingsport.gr: «Ο Ολυμπιακός έχει δυνατή έδρα και εμπειρία στην Ευρώπη»

Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της αγγλικής Μπέρνλι για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας Λουίτζι Τσενάμο, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο «ενώνει» αυτές τις δύο ομάδες, μιας και έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Μπέρνλι, μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους επικείμενους αγώνες των Πειραιωτών με την αγγλική ομάδα και πού πιστεύει ότι θα κριθούν, αλλά και για τις αναμνήσεις του από τις ομάδες αυτές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο Kingsport.gr:

Για το πώς βλέπει τις δύο ομάδες: «Η Μπέρνλι είναι μια ομάδα, η οποία είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι και αυτό είναι πολύ θετικό υπέρ της. Είναι πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό, γιατί ξεκίνησε νωρίτερα τις υποχρεώσεις της. Έδειξε ήδη και από το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε, κάποια πολύ θετικά στοιχεία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη μεριά, είναι μια καινούρια ομάδα, πράγμα το οποίο είναι και θετικό και αρνητικό. Θετικό γιατί η Μπέρνλι δεν τον ξέρει σαν Ολυμπιακό, να τον αναλύσει καλά, ως καινούρια ομάδα, αλλά είναι και αρνητικό, γιατί δεν υπάρχει ακόμα ομοιογένεια και συνοχή, στο βαθμό που θα μπορεί να υπάρξει στο μέλλον ή που θα υπήρχε αν ήταν η περσινή ομάδα».

Για το πού θεωρεί ότι θα κριθεί το παιχνίδι: «Η Μπέρνλι έχει έναν αμυντικό, τον Μι, ο οποίος έχει κάνει αρκετά λάθη. Αν παίξει αυτός ο αμυντικός, θα έχει ο Ολυμπιακός ένα προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα επιθετικογενής, η Μπέρνλι στηρίζεται στην άμυνά της, είναι κάτι που της έδωσε και την έξοδο στην Ευρώπη την περσινή σεζόν. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό θα παίξει το πως θα φανεί ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη, που είναι και η δύναμή του. Το τι φάσεις θα βγάλει στο Καραϊσκάκη και το πόσο εύστοχοι θα είναι οι παίκτες στα τελειώματά τους».

Για τους δύο αντίπαλους τερματοφύλακες, Τζο Χαρτ και Ανδρέα Γιαννιώτη: «Ο Χαρτ είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Έχει ένα ”θέμα” στη διανομή της μπάλας με τα πόδια, αλλά έχει και κάποια προβλήματα στις τοποθετήσεις του. Θέλω να πω ότι εάν ο Ολυμπιακός πιέσει, πιστεύω ότι θα μπορέσει να σκοράρει. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει έναν τερματοφύλακα, ο οποίος είναι φέρελπις, είναι πάρα πολύ καλός. Το έδειξε και την περσινή σεζόν, έχει όρεξη, έχει μεγάλη διάθεση για διάκριση και θέλω να πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Για το τι θυμάται από τη θητεία του στις δύο ομάδες: «Ο Ολυμπιακός ήταν ένα όνειρο. Όνειρο, αυτό ακριβώς. Από μια ομάδα του τοπικού στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. την ΑΕ Κρήνης), πήγα στον πρωταθλητή Ελλάδος, πήρα 3 πρωταθλήματα, πήρα ένα κύπελλο. Εντάξει, λόγω και δικής μου απερισκεψίας δεν μπόρεσα να κάνω καριέρα στο Λιμάνι, αλλά κρατάω μόνο τα θετικά και σίγουρα αυτά ήταν πάρα πολλά. Ήταν εφόδια για τη μελλοντική μου καριέρα, τεράστια εφόδια. Και μόνο η παρουσία μου στην ομάδα με συμπαίκτες κλάσης, ήταν πολλοί, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, αυτά τα 3 χρόνια.

Από την άλλη στη Μπέρνλι, σίγουρα ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Δυστυχώς μου δόθηκε η ευκαιρία μόνο σε ένα παιχνίδι να αγωνιστώ (σ.σ. στην ήττα 2-1 από την Τσέλτενχαμ για το Κύπελλο Αγγλίας)  και σε αυτό το παιχνίδι η αλήθεια είναι πως δεν είχα ιδιαίτερα καλή απόδοση, αυτό που λέμε «κάηκα» δυστυχώς σε μικρή ηλικία και δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Αλλά όπως και να έχει, το να είσαι σε ηλικία 22 ετών στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, έστω και ως αναπληρωματικός , οι εμπειρίες είναι τρομακτικές, είναι πάρα πολύ καλές. Σίγουρα κρατάω και από εκεί μόνο τα θετικά».

(σ.σ. Στην Μπέρνλι τότε, εκτός από τον Λουίτζι Τσενάμο, αγωνίζονταν ο Νίκος Μιχόπουλος, άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μετέπειτα Πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά και ο Πολ Γκασκόιν).

Για το ποιος πιστεύει ότι θα πάρει την πρόκριση: «Βάση εμπειρίας, θα πω 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού, επειδή έχει και την εμπειρία των ευρωπαϊκών αγώνων, έχει και μια πάρα πολύ δυνατή έδρα. Θέλω να πιστεύω πως τείνει έστω και ελαφρά στον Ολυμπιακό. Κυρίως λόγω της έδρας και της εμπειρίας σε ευρωπαϊκούς αγώνες».

Για το αν θα παίξει ρόλο η ρεβάνς, μιας και γίνεται στην ιδιαίτερα «εχθρική» για τον Ολυμπιακό Αγγλία: «Ασφαλώς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ένας καλός Ολυμπιακός με ένα καλό ξεκίνημα στο Καραϊσκάκη πιστεύω ότι μπορεί να «χτίσει» ένα σκορ το οποίο θα τον κρατήσει στον επαναληπτικό αγώνα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ