Με Final-8 ολοκληρώνονται Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών & Γυναικών και Γιουρόπα Λιγκ

Με τη μορφή Final-8 θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα, στα γήπεδα της Μπενφίκα (Ντα Λουζ) και Σπόρτινγκ (Ζοζέ Αλβαλάδε), στο διάστημα 12-23 Αυγούστου, με τον τελικό να διεξάγεται στις 23 του μήνα.

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν προκριθεί ήδη οι Λειψία, Ατλέτικο, Αταλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ εκκρεμούν ακόμη 4 ομάδες, με τα πρώτα ματς της φάσης των “16” να είναι τα εξής:

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Τσέλσι – Μπάγερν 0-3
Λιόν – Γιουβέντους 1-0
Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 7 & 8 Αυγούστου, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής τους.

Το Final-8 του Γιουρόπα Λιγκ, θα διεξαχθεί το διάστημα 10-21 Αυγούστου σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας και συγκεκριμένα Κολωνία, Ντίσελντορφ, Ντούισμπουργκ και Γκεζελκίρχεν, όλες της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου και ο τελικός στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία. Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16” είναι (ενώ δεν έχουν διεξαχθεί και τα πρώτα ματς στα ζευγάρια Σεβίλλη-Ρόμα και Χετάφε-Ίντερ):

Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη 1-0
Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1
Ρέιντζερς – Λεβερκούζεν 1-3
Βόλφσμπουργκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2
Άιντραχτ – Βασιλεία 0-3
ΛΑΣΚ – Γιουνάιτεντ 0-5

Οι επαναληπτικοί θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις φυσικές έδρες των ομάδων 5 & 6 Αυγούστου. Αν δεν μπορούν οι ομάδεςνα δώσουν τα παιχνίδια στα γήπεδά τους, τότε θα μετακινηθούν στην Γερμανία.

Ο τελικός του Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών, θα διεξαχθεί επίσης με τη μορφή Final-8 στη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν, το διάστημα 21-30 Αυγούστου. Μάλιστα, ο τελικός της 30ής Αυγούστου, στο Σαν Σεμπαστιάν, θα είναι ο πρώτος μετά το 2006, που ο τελικός των γυναικών θα γίνει πιο μετά από αυτόν των ανδρών. Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (δεν έχει διεξαχθεί κανένα), με τα οποία θα ξεκινήσει το Final-8, είναι τα εξής:

Λιόν-Μπάγερν Μονάχου
Ατλέτικο μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν
Γλασκώβη-Βόλσφμπουργκ

Λόγω της φετινής κατάστασης, το πρόγραμμα των επόμενων τελικών, όσον αφορά τις πόλεις διεξαγωγής, για το Τσάμπιονς Λιγκ μετατίθεται κατά ένα χρόνο. Στις υπόλοιπες διοργανώσεις παραμένει ως έχει, με μόνο τη φετινή χρονιά να αλλάζει. Συγκεκριμένα:

Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών: (φέτος στη Λισαβόνα), Κωνσταντινούπολη 2021, Αγία πετρούπολη 2022, Μόναχο 2023, Λονδίνο 2024.


Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: (φέτος στο Σαν Σεμπαστιάν), Γκέτεμποργκ 2021, Τορίνο 2022, Αϊντχόφεν 2023.

Γιουρόπα Λιγκ: (φέτος στην Κολωνία), Γκντανσκ 2021, Σεβίλλη 2022, Βουδαπέστη 2023.

Σούπερ Καπ: (φέτος στη Βουδαπέστη), Μπέλφαστ 2021, Ελσίνκι 2022, Καζάν 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ